BAĞ TAHMİN VE ERKEN UYARI SİSTEMİ
24.07.2015 19:09

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile modern teknolojiden Manisa’lı üreticilerimizin de faydalanmasını sağlamak amacıyla “Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi” kurulması için protokol yapılmış ve 9 ilçemizde toplam 14 noktada İklim İstasyonları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca satın alınarak, istasyonların montajı tamamlanmış, Bağ Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi faaliyete geçirilmiştir.

Bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak, üreticileri uyarmak ve böylece onları bu zararlıların mücadelesinde gereksiz harcama, fazladan iş gücü ve zaman kaybından kurtarmak, zirai ilaçların insan sağlığına ve çevreye yaptığı zararı en aza indirmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliği ile kurulan sistemden alınan verilerin değerlendirilmesi ve üreticilerimizin kısa mesaj yolu ile uyarılması Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

Erken Uyarı Sisteminden alınan veriler doğrultusunda değerlendirme yapılarak sisteme kayıtlı üreticilere kısa mesaj yolu ile zirai ilaçlama yapmaları gerektiği bilgisi verilerek, uyarı harici zamanda tahmini gözleme ve alışkanlıklara dayalı gereksiz ilaçlama yapılmasının önüne geçilmesi sağlanacak, tüketicilerin kalıntı problemi olmayan ve daha az ilaçlamaya maruz kalmış, daha sağlıklı ürünlere ulaşması hedeflenmektedir.

Bu amaçla Üreticilerimizin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yaparak cep telefonu numaralarını kayıt ettirmeleri ve erken uyarı hizmetinden faydalanmaları büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca; Üreticilerimiz ilimizde faaliyette bulunan cihazlardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın internet sitesinden (www.manisa.bel.tr) kendi bölgelerine ait son 3 günlük sıcaklık, yağış, rüzgar hızı ve toprak nemi ölçümlerini görebilecekleri BAĞ TAHMİN VE ERKEN UYARI İSTASYONLARI yazılı link oluşturulmuştur. Anasayfamızın sağ alt kısmındaki linkten veya aşağıdaki linkten BAĞ TAHMİN VE ERKEN UYARI İSTASYONLARI na ulaşabilirsiniz.