En Güzel Hizmetleri Vatandaşlarımıza Ulaştıracağız
01.09.2014 16:43

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi’de Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Ergün, Selendi’nin hizmet noktasında bugüne kadar hem mağdur edildiğini hem de mahrum bırakıldığını dile getirerek, “İnşallah en güzel hizmetleri başkanımızla beraber bu bölgedeki yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, düzenlenen programlara katılmak üzere ilçeye giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Meclis Salonu’nda mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Başkan Ergün’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu yaz ilk olarak sıkıntılı olan alanları güzelleştirmek ve iyileştirmek istiyoruz. Ama esas detaylı çalışmaların hepsi önümüzdeki bahardan itibaren başlayacak. Program dahilinde sıcak asfalt ve stabilize asfalt planlamaları yapılacak” dedi.

Daha iyi hizmetler gelecek

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın Selendi’nin kırsal noktalarında yaşanan sıkıntıları anlattığını söyleyen Başkan Ergün, “Seçim öncesinde söz verdiğimiz gibi çalışmalara ilk olarak Selendi’den başladık. Selendi’nin su sorunları ve gölet noktasında yaşadığı sıkıntıların çözümü için planlamalar yapılıyor. Yılbaşına kadar inşallah geçiş dönemini tamamlayarak ilçelerimize ve mahallelerimize daha iyi hizmetleri intikal ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar yapılmayan hizmetler fazlasıyla sizlere intikal edecek. Yapılması gereken öncelikleri işlerin çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak. Çok daha büyük hizmetleri inşallah ilçelerimize ve mahallelerimize kazandıracağız” diye konuştu.

Selendi’ye ortak proje

Selendi’nin merkezinde kaba inşaatı biten bir proje olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu projede Terminal binası, Belediye Hizmet binası ile çarşı ve otoparklar yer alıyor. Bunun bitirilmesi noktasında başkanımız projeyi bize sundu. İncelenmesinin ardından ortak mutabakatla projeyi hayata geçirebilmenin hazırlıklarını tamamlayıp ihale sürecine geçeceğiz. Bunun yanı sıra Selendi Belediye Başkanımız Kent Meydanı projesini de bana sundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Selendi’ye güzel bir meydan kazandırmak bize nasip olacak” şeklinde konuştu.

En önemli sorunları irdeliyoruz

Selendi’nin bugüne kadar hem mağdur edildiğini hem de mahrum bırakıldığını belirten başkan Ergün, “Selendi bugüne kadar ama siyasi ama değil, hizmet alamamış. O açıdan biz de yatırımlarımıza bu bölgeden başladık. En önemli sorunları irdeliyoruz. Bu çalışmaları inşallah en kısa sürede netleştirip sorunları proje haline getirip yatırımları başlatmak niyetindeyiz. İnşallah en güzel hizmetleri başkanımızla beraber bu bölgedeki yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz.

Sorunların tespit edilmesini istedi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplantının sonunda mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. İçme suyu, gölet konusunda muhtarların ilettiği sorunları dinleyen Başkan Ergün, aksaklıkların giderilmesi noktasında gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Başkan Ergün, sulama göletleri konusunda Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı’dan eksiklerin tespit edilmesini, tespit edilen sorunların yatırım programına alınarak yapılmasını istedi.

Gölbaşı’ndan teşekkür

Selendi Gölbaşı Mahallesi Muhtarı İsmail Karaman da Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallenin yollarının yapılması nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti. İsmail Karaman, “Mahallemizin Uşak bağlantı yolu ile mahallemizi Selendi’ye bağlayan yol Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Çalışmalar öncesinde yollarımız çok bozuktu. Yapılan çalışmanın ardından 12 kilometrelik yolumuz çok güzel hale geldi. Mahalle halkımız da yolların bu durumundan gayet memnun. Mahallemizin yollarında yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Gölbaşı mahallesi olarak yollarla ilgili sıkıntımız kalmadı” ifadelerini kullandı.