Manisa'nın Gürültü Eylem Planını Hazırlıyoruz
09.10.2017 10:35

Manisa’da çevresel gürültünün önlenmesi ve kontrolü amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca kapsamlı bir gürültü eylem planı hazırlık çalışmalarına başlanılmıştır.

Çalışmalar doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde; Manisa’da nüfusu 100 bin’in üzerinde olan ilçelerde karayolu,raylı sistemler, eğlence merkezleri ve endüstri tesislerine ilişkin Stratejik Gürültü Haritaları hazırlanmış olup, gürültü haritası sonuçlarına göre gürültünün yüksek olduğu noktalar belirlenerek bu noktalar arasından gürültünün en yüksek olduğu kaynaklara yönelik pilot ölçekli çalışmalar yürütülmüş ve gürültüyü önleyici eylemler (sessiz asfalt, gürültü bariyeri vb.) belirlenmiştir.

Manisa’nın gürültü haritaları ve gürültü eylem planı çalışmalarımız ile ilgili ön rapora BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Manisa Gürültü Eylem Planına yönelik değerli halkımızın görüş ve önerilerini almak üzere hazırlamış olduğumuz anketimize BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Anketler sonrasında halkımızın katkıları da Manisa Gürültü Eylem Planı çalışmamıza dâhil edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacaktır.