30.05.2012 13:46

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile ev ve süs hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerine eğitim verdi. Hayvanların bakım ve beslenmesine yönelik yönetmelik ve kanunlar hakkında bilgilendirmede bulunulan eğitimde, katılımcılara sertifika verildi.

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Manisa Veteriner Hekimleri Odası işbirliği ile ev ve süs hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerine eğitim verildi. Veteriner Hekimleri Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime, Belediye Başkan Yardımcısı ve Veteriner Hekimleri Odası Şube Başkanı Hasan Eryılmaz, müdürlük temsilcileri ile işyeri sahipleri katıldı. Katılımcılara Ev ve Süs Hayvanları Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, hayvanların satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik, hayvan ekolojisi ve davranışları ile hayvan bakımı ve beslenmesi konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Katılımcılara Sertifika Verildi

Manisa merkez ve ilçelerinden gelen süs ve ev hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerinin kanun, yönetmelik ve hayvan bakımı konusunda bilgilendirilmelerinin önemine değinen Hasan Eryılmaz, “Düzenlenen bu programla ev ve süs hayvanlarının bakımının, satışının nasıl yapılacağı, hayvanların beslenmeleri noktasında nelere dikkat edilmesi gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi. Bilindiği üzere sertifikası olmayanlara bundan sonra iş yeri açma izni verilmeyecek. Seminer sonunda sertifika almaya hak kazanacak olan işyeri sahiplerini de kutluyorum. İşyeri sahiplerine hayvan bakımı ve kanunlar hakkında büyük fayda sağlayacak olan bu gibi seminerlerimiz devam edecek.” dedi.