Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.05.2012 17:29

MANİSA Merkez Spil Mahallesi’nde imara aykırı ve kaçak olarak yapılan inşaatların yıkım işlemi gerçekleştirildi. Manisa Belediyesi ekipleri ile polisin güvenlik önlemleri aldığı yıkım sırasında arbede yaşanmazken, mahalle sakinleri kaçak yapılara karşı bir kez daha uyarıldı.

Manisa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapıldığı tespit edilen ve tebligat gönderilen dört evden ikisinin yıkım işlemi gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Çevik Kuvvet ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı güvenlik ekiplerin öncülüğünde Spil Mahallesi’ne gitti. Mahallede ilk olarak daha önce tebligatı yapılmasına rağmen ev sahibi tarafından yıkımı gerçekleştirilmeyen 4314 Sokak 26/A numaralı evin üst katı ekipler tarafından yıkıldı. Daha sonra yine aynı sokakta 30 numaralı evin üst katına kaçak olarak yapılmak istenen evin kolonlarının da yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım sırasında alınan güvenlik önlemleri nedeniyle herhangi bir olay yaşanmazken, ekipler daha sonra yine güvenlik ekiplerinin öncülüğünde mahalleden ayrıldı.

İş Makinelerine Önlem

Öte yandan Spil Mahallesi’nde yıkım için gelen iş makinelerinin camlarının etrafları çelik kafes ile kapatıldı. Nurlupınar’da gerçekleştirilen yıkımda atılan taşlar nedeniyle hem iş makinelerini kullanan operatörler, hemde iş makineleri büyük zarar görmüştü.

Hükümetin Çıkardığı Yasaları Uyguluyoruz

Kaçak yapılara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kesinlikle göz yumulmayacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Spil Mahallesi’nde tespit edilen kaçak yapıların sahiplerine birçok kez gerekli tebligatları yaptık. Ancak uyarılarımıza rağmen ev sahipleri kaçak yapılarını yıkmadılar. Biz hükümetin çıkardığı yasaları uygulamakla yükümlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasaları doğrultusunda Manisa da dâhil tüm illerde kaçak yapıya yönelik yaptırım uygulanıyor. Vatandaşlarımızı kaçak yapılaşma içine girmemelerini istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu