Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.05.2012 14:12

MANİSA Belediyesi’nin bu yıl 7. kez düzenlediği Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başladı. Buradaki anmanın ardından Tarzan’ın yaşadığı yer olan Topkale mevkiinden kent merkezine kortej düzenlendi.

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başladı. Aynı zamanda Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ölümünün 49. yıldönümü olması nedeniyle, ruhuna ithafen dualar okundu. Tarzan’ın mezarı başında anılması törenine Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Tarzan’ın yaşadığı dönemi gören Manisalı tanınmış simalar ile sevenleri katıldı. Doğa aşığı kimliğiyle Manisalıların gönlüne taht kuran Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi asla unutmayacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Tarzan’ı her yıl daha büyük coşkuyla anacaklarını söyledi. Burada okunan duaların ardından program, Tarzan’ın ömrünü geçirdiği kulübenin bulunduğu Spil Dağı eteğindeki Top Kale mevkiinde devam etti.

Rahmetle anıyoruz

Tarzan’ın yaşadığı yer olan Topkale mevkiindeki etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, kurum müdürleri, TEMA gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, bir öğrenci Ahmet Bedevi’nin hayatı ile ilgili yazıyı okudu. Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin doğa aşığı olması ile tüm Manisalılara örnek bir insan olduğunu ifade ederek, rahmetle andıklarını söyledi.

Gençlere doğa sevgisini aşılamayı görev biliyoruz

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Manisa ile özdeşleşmiş, Manisa’nın sembolü olmuş ve tüm Türkiye ve dünyada tanınan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’ye adadığımız haftayı kutluyoruz. Gerçekten kendisi doğa aşığı, doğa sevgisiyle dolu, çocuklarla ilgilenmiş, vatandaşla iç içe olmuş, doğayı, çevreyi ve yeşillendirilmesi konusunda her zaman hizmetleri olmuş. Nur içinde yatsın, huzur içinde yatsın diyorum. O’nun çizmiş olduğu yolda bizler de, gelecek kuşaklara, gençlere doğa sevgisini aşılamayı görev biliyoruz. Manisa Belediyesi olarak, yeşil bir Manisa için yeşil alanlarımızı arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ulupark’ta halkoyunu gösterileri

Konuşmaların ardından Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin anısına Topkale’den 7 pare top atışı gerçekleştirildi. Daha sonra Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüş sırasında Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlara karanfil dağıttı. Top Kale mevkiinden başlayan yürüyüş Ulupark’ta sona erdi. Ulupark’ta da halkoyunları gösterileri ve vatandaşlara lokma dağıtılarak, Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri devam etti. Ulupark’ta dinlenen vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Ergün, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu