Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.05.2012 19:40

Manisa Belediyesi’nin “Ulaşımda Dönüşüm” adı altında başlattığı ve şehir içi taşımacılıkta devrim olarak nitelendirilen projenin son ayağı da tamamlandı. Isuzu marka araçlar Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Manisalıların hizmetine girdi. Ergün, “Sözümüzde durduk araçları 2012 yılında halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

Şehir içi taşımacılıkta alınan dönüşüm kararının ardından Manisa’da hayata geçirilen Kentkart uygulamasıyla birlikte, yeni araçlarda düzenlenen törenle hizmete girdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen araç tanıtım törenine Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Toplu Ulaşım Kooperatif Başkanı Yusuf Enli, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Ahmet Fatih Tamay, belediye meclis üyeleri, hat sahipleri, şoförler ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri yaptı.

Kararlı ve Disiplinli Başkan Sayesinde Oldu

Törende ilk olarak söz alan Toplu Ulaşım Kooperatif Başkanı Yusuf Enli, Manisa’da şehir içi taşımacılığa 1984 yılında 60 araçla başladıklarını belirtirken, “Bugün itibariyle 270 araçla hizmet veriyoruz. Bugüne kadar iyi kötü günlerimiz oldu. Ama bugün Manisa’da olağanüstü bir güne şahit oluyoruz. Manisa’da bugün tarih yazıyoruz. Belki çoktan bu tarihi yazabilirdik. Ama kararlı ve disiplinli bir belediye başkanı sayesinde bugüne nasip oldu” dedi. Başkan Ergün’e seçildiğinde bir söz söylediğini ifade eden Enli, “Kendisine yapacağınız işlerde kararlı durursanız, bizde sizin yanınızda dururuz dedim. Kendisi de kararlı duruşu sayesinde bizi bu yeniliğe kavuşturdu. Belki bundan evvel bu çalışma başka şehirlerde yapılmıştır. Ama böylesine bir çalışma yapıldığına şahit olmadık. Manisa’da bu işi eksiksiz yapabilmek için başta Belediye Başkanımız olmak üzere komisyon üyelerimizle çok çalıştık. Bundan sonra Manisa halkına en iyi hizmeti vereceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Bu değişim projesi hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Manisa Ulaşımda Fark Yarattı

Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Ahmet Fatih Tamay’da törende yaptığı konuşmada firmaları ve araçlar hakkında bilgiler verdi. Manisa’nın ulaşımda fark yarattığını ifade eden Tamay, “Türkiye’nin 81 vilayeti içinde 70 vilayet engelli taşımaya uygun toplu ulaşım aracı kullanmıyor. Ama Manisa fark yaratarak engelli araç konusunda önemli bir adım attı ve Türkiye’nin diğer illerine de örnek oldu. Engelli denince insanlarımız sadece vücut engelli olarak düşünüyor. Ancak Manisa’da hizmet verecek araçlar, yaşlısından hamilesine rahatça seyahat edebilecekleri donamına sahip. Bu açıdan da Manisa Belediyesi’ni ve bu projede emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Manisa’nın Kanayan Yarasına Çözüm Getirdik

Toplu ulaşımda yaşanan sorunları Manisa’nın kanayan yarası olarak tanımlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kanayan bu yaraya ilgisiz kalmadıklarını ve çözüm getirdiklerinin altını çizdi. Toplu ulaşımda Kentkart ile başlayan dönüşümü bugün itibariyle yeni araçlarda tamamlama aşamasına getirdiklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Öncelikle bu dönüşüm Manisa halkına, evine ekmek götürmek için çalışan şoför arkadaşlarımıza ve hat sahiplerine hayırlı uğurlu olsun. Tarihi bir günü birlikte yaşıyoruz. Bu dönüşüm 27 yıldır beklenen bir dönüşümdü. Manisa’nın bir sorununu daha çözmenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi kentimizin sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için hepsine birer birer el attık. Bugünde birisini daha sonuca bağlamanın sevincini yaşıyoruz. Manisa’nın en önemli sorunları arasında gösterilen toplu ulaşım için kararlı tutumumuzdan hiç taviz vermedik. Hat sahibi ve oda yönetiminden arkadaşlarımızın da desteğiyle 15 ay önce startını verdiğimiz dönüşümü bugün tamamladık” dedi.

Komisyon Üyelerimiz En İyisi İçin Çalıştı

Toplu ulaşımda dönüşüm çalışmaları çerçevesinde belediye meclis üyeleri, ulaşım hizmetleri ve oda yönetimiyle birlikte hat sahiplerinin de yer aldığı bir komisyon kurulduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Komisyonda yer alan arkadaşlarımız Manisa’ya en iyisin kazandırabilmek için çalıştı. Çeşitli illeri gezerek oradaki problemlerin yaşanmaması için ter döktü. Bu incelemelerin sonucunda da 3-4 firma ile temaslarda bulunduk. Anadolu Grubu’nun değerli çalışanları da bizlere yakınlık gösterdiler ve sonucunda da Türkiye’de kendini kanıtlamış Isuzu firmasında karar kıldık” diye konuştu.

Sözümüzde Durduk Dönüşümü Daha Erken Tamamladık

Yılbaşı itibariyle Kentkart’ın Manisa’da hizmete başlamasıyla birlikte 2013 yılbaşına kadar araçlarında Manisa’da hizmete gireceğinin sözünü verdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Sözümüzde durduk hatta daha hızlı çalışarak 168 aracın 43 tanesini bugün hizmete soktuk. Allah nasip ederse Temmuz ayının sonuna kadar eski minibüsler yerini yeni araçlara bırakacak. Kentimizde daha önce 270 minibüs, 33 halk otobüsü Manisalılara hizmet veriyordu. Bugün bunun sayısını 168’e düşürerek kent içi trafikte de bir rahatlama sağlayacağız” dedi.

Halkımız Modern Ulaşımdan Yararlanacak

Belediye Başkanı Cengiz Ergün halkın yeni araçlarla birlikte modern ulaşımdan faydalanacağını söyledi. Araçların teknik özelliklerinden de bahseden Başkan Ergün, “Yeni araçlarımız 7 metre 70 cm uzunluğunda, ayakta ve oturan yolcu olmak üzere 41 kişi taşıma özelliğine sahip. Araçlar yakıt tasarruflu ve çevreye duyarlı motor özelliğinin yanında, engelli binişine uygun olması ve GPS üzerinden takip sistemiyle donatılması nedeniyle seyahat süresinin de denetleneceği şekilde tasarlandı. Yine araçlarımızın içerisinde merkezden takip edilecek kamera ile birlikte klima, televizyon standart olacak” dedi.

Akıllı Duraklar Geliyor

Başkan Ergün konuşmasında araçların geliş-gidiş saatlerini gösteren akıllı durakların da müjdesini verdi. Oda yönetimi ile yaptığı görüşmede bunun da sözünü aldıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Akıllı Durak hizmetinin de bir iki ay içerisinde hayata geçeceğine inanıyorum. Oda yönetimimiz bununla ilgili olarak gerekli çalışmayı yürütecektir. Halkımız artık durakta beklediğinde araçların geliş-gidiş saatlerini görebilecek” dedi.

Manisa Değişiyor

Belediye Başkanı Ergün konuşmasında “Manisa Değişiyor” sloganını yinelerken, “Elbette değişen ve gelişen Manisa’nın Büyükşehir olmasına iki yıldan az bir zaman kaldı. Önümüzdeki yıllarda ulaşımda birtakım sorunlar yeniden doğabilir. Biz bununla ilgili önlemlerimizi de şimdiden aldık. Büyükşehir olacak Manisa’nın ihtiyaçlarına göre ana arterlere daha büyük araçlar ilave edebiliriz. Biliyorsunuz kentimize yeni hat güzergahları belirlendi. Artık ulaşımda 9 hat olacak. bu hatlarda yolcularımız zaman kaybetmeden istedikleri yere ulaşabilecekler. Belki bunlara alışabilmek zaman alabilir. Ama zaman içerisinde vatandaşın lehine olacak değişikliklere hoşgörü ile bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin Temeli Atılacak

Başkan Ergün konuşmasının sonunda Manisa Belediye Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yeni binası ile ilgili olarak ta müjde verdi. Koordinasyon merkezini yeni binalarına taşıyacaklarını belirten Başkan Ergün, “Binanın ihalesini tamamladık. Haziran ayı içerisinde temelini atacağımız binayı kışa girmeden tamamlama düşüncesindeyiz. Bu binanın da bitmesiyle birlikte araçların seyirleri daha ayrıntılı bir şekilde kontrol edilebilecek. Ben Ulaşım’da Dönüşüm Projemizde emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum. Yeni araçlarımızın da halkımıza, Manisamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Teşekkür Plaketleri Dağıtıldı

Konuşmaların ardından Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e üzerinde iki el ve iki vücudun olduğu camdan yapılmış özel bir plaket sundu. Enli, “Bize bugüne kadar başkanımız iki elimizi hiç bırakmadı. Bundan sonra da bırakmaması için bu plaketi kendisine sunuyorum” dedi. Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Ahmet Fatih Tamay’da Başkan Ergün’e bir plaket sunarken, Başkan Ergün’de Ulaşımda Dönüşüm Komisyonda bulunan ve projede emeği geçen komisyon üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Tamay’dan Manisa Belediyesi’ne İki Adet Araç Sözü

Araç tanıtımında Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Ahmet Fatih Tamay’ın da doğum günü olması nedeniyle pasta kesildi. Tamay, kendisine yapılan jestten dolayı Başkan Ergün ve beraberindekilere teşekkür etti. Ayrıca Manisa Belediyesi’ne iki adet araç sözü veren Tamay, “Manisa Belediyesi’nin bu güzel hizmetlerine bizde Anadolu Isuzu olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Bir tanesini ulaşımda kullanılmak, diğeri de VİP Hizmetlerinde yani Manisa’yı ziyaret eden devlet adamları ve yabancı misafirlerin seyahatin de kullanılmak üzere iki araç hibe edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Araçlarla Şehir Turu Yapıldı

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan araç tanıtım ve teslim törenini ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte beraberindekiler 43 adet aracın da katılımıyla şehir turu yaptı. Hükümet önünden başlayan, Karaköy, Alaybey ve Garaj hattına uzanan şehir turunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşları selamladı. Yeni araçların Manisa’ya çok yakıştığını ifade eden vatandaşlarda Başkan Ergün’ü alkışlarla selamlayarak teşekkür etti. Yaklaşık bir saate yakın süren yeni araçlarla şehir turu, Tren Garı önünde sona erdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu