Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.03.2017 14:06

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında park etmiş, hurda, tehlike oluşturan ve kullanılamaz durumda bulunan hurda araçları çekerek, çevre kirliliğinin önüne geçiyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, görüntü kirliliği oluşturan hurda araçlarla ilgili çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesine göre çalışma yürüttüklerini belirten Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “İlgili maddenin çevreyi kirletme başlıklı (6) fıkrasında; “Kullanılamaz hale gelen motorlu kara veya deniz nakil araçlarını ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye iki yüz elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bunların kaldırılmasına ilişkin masraf da kişiden ayrıca tahsil edilir.” Zabıta Yönetmeliği’nin 28. Maddesinin (f) fıkrasında ise; “Trafik zabıtasının olmadığı yerlerde motorlu kara taşıtlarının park etmek suretiyle, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemeye”, yine aynı yönetmeliğin aynı maddenin (i) fıkrasında; “Umumi yerlerde aşırı derecede gürültü yapanlara, çevreyi kirletenlere, pazar ve panayır yerlerinde geliş ve gidişi zorlaştıranlara gerekli ikaz ve tembihatta bulunmaya, uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemi yapmaya” yetkili olduğu belirtilmiştir” dedi.
Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği Hatırlatıldı
Deniz, “Yine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğin 13. Maddesinin 5. fıkrasının (m) bendinde ise; “Belediye tarafından belirlenmiş alanlar dışında hayvanların çektiği araçları trafiğe sokmak ve kamuya ait alanlarda hurda araçları park halinde bırakmak, hurda olmasa dahi aşırı kirli, kırık camlı, tekerleği olmayan, kullanılmaz durumda bulunan araçları uzun süreli park halinde bırakarak görüntü kirliliği oluşturmak yasak olup, yasağa uymayanlar hakkında bu yönetmeliğin 19ncu maddesinin 3ncü fıkrasına istinaden 300 TL tekrarı halinde 750 TL para cezası uygulanır.” hükmü yer almaktadır” dedi.
Küçük Sanayi’de 75 Hurda Araç Çekildi
Çalışmalarını belirttikleri kanun, yönetmelik ve mevzuatlar doğrultusunda sürdürdüklerini vurgulayan Ulaşım Daire Başkanı Deniz, “İlgili mevzuat çerçevesinde, Manisa Büyükşehir Sınırları içerisinde bulunan bulvar, sokak, cadde ve yaya yolu üzerinde hurda görünümlü, kötü görüntüsü sağlayan, hastalık saçan, tehlike oluşturan, koku yayan aşırı kirli, kırık camlı, tekerleği olmayan, kullanılmaz durumda bulunan, hurda görünümlü vb. araçlar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımızca otoparka çekilmekte olup, yalnızca Küçük Sanayi Sitesi içerisinde şuana kadar 250 adet hurda görünümlü aracın tespiti yapılarak bunlardan 75 adedi otoparka çekilmiş, diğerleriyle ilgili çalışmalar ise halen devam etmektedir” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu