15.12.2017 12:25

Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan personellere yönelik telafi taraması gerçekleştirildi. Daha önce gerçekleştirilen taramaya yıllık izinde olmaları ya da görevde olmaları nedeniyle katılamayan personellerin taramadan geçtiğini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “Buradaki amacımız çalışanlarımızın sağlıklı bir ortamda, kendilerini güvenli hissedebilecekleri bir ortamda görevlerini yerine getirebilmeleri” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasası gereği gerçekleştirdiği sağlık taramalarına devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen sağlık taramasına katılamayan Daire Başkanları ve personellere yönelik telafi taraması yapıldı. Daha önce yapılan taramaya yaklaşık 75 personelin izinli olması ya da görevde olması nedeniyle katılamadığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip akbaş, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği sağlık taramalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce belli bir taramayı yapmıştık. Büyük orandaki personelimizi tamamladık. 75 civarı bir personelimiz kalmıştı. Onlar da yıllık izin veya görev nedeniyle katılamayanlardı. Bugün de taramaya daha önce katılamayan Daire Başkanlarımız ve bu personellerimizin taramasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız çalışanlarımızın sağlıklı bir ortamda, kendilerini güvenli hissedebilecekleri bir ortamda görevlerini yerine getirebilmeleri. Varsa işleriyle ilgili yürütürken yaşadıkları sağlık problemleri iş yeri hekimimiz, bizi aşan durumlarda da sağlık merkezleriyle görüşülerek çözümünün bulunup en güzel hizmeti vermelerini sağlamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.