19.01.2018 10:14

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında “Diyabet ve Kronik Yaralarda Hiperbarik Oksijen Tedavisi” adlı sağlık semineri düzenledi. Seminerde başta diyabet olmak üzere çeşitli hastalıklarda oluşan kronik yaraların tedavi yöntemleri anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği sağlık seminerinin konuşmacılığını Dr. Mustafa Alan yaptı. Semineri Atatürk Gençlik Merkezi sorumluları ve vatandaşlar takip etti. Dr. Mustafa Alan vatandaşlara diyabet hastalığının sebepleri, alınması gereken önlemleri ve bu hastalık ile nasıl yaşanması gerektiğini katılımcılara anlattı. Günümüzde sık karşılaşılan diyabet hastalığının bireyler üzerindeki sosyal hayatta yarattığı zorlukları ele alan Mustafa Alan, diyabet hastalığı nedeniyle vücutta oluşan tensel kronik yaralara da değindi. Belirtilen yaraların bakımı ve sürekliliği hakkında bilgi veren Doktor Alan, “Hiberbarik oksijen tedavisi, diyabet hastaları başta olmak üzere, özellikle kronik yara tedavisinde başarıyla uygulanan bazı durumlarda hayat veya organ kurtaran modern bir tedavi yöntemidir” dedi. Seminer sonunda Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Nazike Nursu Yavaş, Dr. Mustafa Alan’a teşekkür ederek, Manisa Büyükşehir Belediyesi adına çiçek takdiminde bulundu.