17.05.2018 11:50

MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Mıdıklı Mahallesi’nde yağışlı havalarda meydana gelen taşkın sıkıntısına son vermek için 2 ayrı noktaya 12 adet prefabrik kutu menfez montajı gerçekleştirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere yataklarını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Selendi’nin Mıdıklı Mahallesi’nde iki farklı noktaya prefabrik kutu menfez yerleştirildi. 12 adet menfez sayesinde hem yol geçişi düzenlenmiş oldu hem de vatandaşın can güvenliği sağlandı.
Altyapıları da yenilendi
MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında mahallenin altyapısını günümüz standartlarına uygun hale getirdi. Proje kapsamında 6 kilometre kanalizasyon, 18 kilometre de içme suyu hattı döşendi. 4 kilometre de içme suyu terfi hattının döşendiği mahallede, üstyapı da sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. MASKİ ayrıca, mahallenin su sıkıntısını da gidermek için yeni bir sondaj kuyusu da açtı.
Sıfırdan içme suyu deposu inşa edildi
MASKİ ekipleri, daha sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla mahalleye yeni bir içme suyu deposu kazandırdı. Eski ve kullanılamaz halde olan su deposunun yerine 100 ton kapasitesinde bir depo inşa edildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinleri daha kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu.
“Köyüm yapılan çalışmalar ile daha yaşanılabilir hale geldi”
Mıdıklı Mahalle Muhtarı Ali Şeker, mahallelerinde hayata geçirilen hizmetlere bir bir yenilerinin eklendiği ifade ederek, “Köyüm yapılan çalışmalar ile daha yaşanılabilir hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun’a ve mahallemize yapılan hizmetlere vesile olan kim varsa çok teşekkür ediyoruz” dedi.