17.05.2018 17:06

MASKİ Genel Müdürlüğü, İzmir Özel Türk Koleji Manisa Kampüsü’nde öğrenim gören öğrencilere, Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisi’ni gezdirerek, suyun daha sağlıklı hale getirilebilmesi için geçtiği aşamalar hakkında bilgi verdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İzmir Özel Türk Koleji öğrencilerini içme suyu hakkında bilgilendirmek amacıyla teknik bir gezi organize etti. Manisa’nın yüzde 70’lik kısmına içme suyu temin eden Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisi’ne düzenlenen gezide,  İzmir Özel Türk Koleji Manisa Kampüsü’nde eğitim gören 10. Sınıf öğrencilerine tesisin birimleri gezdirildi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görevli mühendisler tarafından tesisi ziyaret eden öğrencilere, suyun; sondajlardan arıtımına kadar geçirdiği süreç aktarıldı. 20 sondajla su temini sağlayan tesisin çalışma prensibi hakkında bilgi edinen öğrenciler, suyun kaynaktan musluklara ulaşımını dikkatle dinlediler.
Öğretmenler ve öğrenciler şunları söyledi:
Kolejde eğitim gören öğrencilerden Burak Cansever, “Tesisleri gezmek bizim için çok iyi. Bu gezi sayesinde okulda işlediğimiz konuları daha iyi anladığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kimya Öğretmeni Gonca Yaşar, “Çocukların okulda teorik olarak gördükleri şeyleri pratikte görmeleri bilginin kalıcılığını artırdığı için çok faydasını görüyoruz” açıklamasını yaptı.
Kimya Öğretmeni Gamze Demirkan, “10. Sınıf öğrencilerinin temel konularından biri içme suyu arıtımı. Teorik bilginin bu tür geziler ile pekiştiğini düşünüyor ve MASKİ’ye bize bu desteği sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.