Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.12.2012 12:48

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Tezel Gıda’nın Geleneksel Yeni Yıl ve 43. Kuruluş Yıldönümü Yemeği’ne katıldı. Kendisi de Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Başkan Ergün, Manisa’nın kongre merkezi ihtiyacını dile getirerek, bu yatırımı kente kazandırabilmek adına Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Akçen’den sözü aldı.

Saruhan Otel’de gerçekleştirilen Tezel Gıda’nın Geleneksel Yeni Yıl ve 43. Kuruluş Yıldönümü Yemeği’ne Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, 1.Piyade Egitim Tugay Komutanı Tuggeneral Nehir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ile çok sayıda daire müdürü, siyasetçi ve iş adamı katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, 2013 yılı Mart ayında Tezel Gıda Şirketi’nin bulunduğu alanda 7 bin kişiye istihdam sağlayacak, 30 bin kişiye de hizmet verebilecek bir fabrikanın temelini atacaklarını belirterek, Ocak ayında da 200 öğrenci kapasiteli Ümmeham Elginkan Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştireceklerini belirtti. Akçen, “Geçtiğimiz yılki yemeğimizde RAKS’ın yerini bünyemize kattığımızı müjdelemiştik. Şimdi de yeni bir fabrika açacak olmamızın ve 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunu hizmete sunacak olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Elginkan Vakfı Kurucusu Rahmetli Hüseyin Ekrem Elginkan’ın çizdiği yolda emin adımlarla yürürken, vakfımızın eğitim, istihdam, kültür değerlerimizin yaşatılması gibi alanlarda verdiğimiz hizmetlerle gurur duyuyoruz. Bizlere değer veren değerli dostlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Sektöründe Öncü Kuruluş

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gecede yaptığı konuşmada Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vakfın 43. yılını kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Tezel Gıda’nın sektöründe öncü kuruluşlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Rahmetli Ekrem Bey’in annesi Ümmühan Elginkan tarafından ismi verilen Tezel Gıda, kendini yenileyerek, her geçen gün çalışmalarına ivme koyarak bugünlere geldi. Günde on binlerce kişiye yemek hizmeti veren, sektörünün devleri arasında yer alan Tezel Gıda, OSB’nin en önemli ihtiyacını karşılamaktadır. Bünyesindeki personeline verdiği gerek gıda güvenliği, gerek iş güvenliği konularında Türkiye’nin öncü kurumları içerisindeki yerini de almıştır. Sunduğu kalite ve lezzet garantisiyle bugün Türkiye’nin en kökü yemek üreticisi olan Elginkan Vakfı bünyesindeki Tezel Gıda, sosyal projelerde de yer alarak, ülkemize faydalı bir kuruluş haline gelmiştir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘her fabrika bir kaledir’ sözünün Elginkan Vakfı’na bağlı her kuruluşa önemli bir ışık olduğuna inanıyoruz. Bu köklü vakıf kuruluşlarından biri olan, yarım asırlık hizmet süresine ulaşan Tezel Gıda’nın böylesi önemli ve mutlu gününde yer almamın gururunu paylaşmaktayız” dedi.

Elginkan’dan Kongre Salonu Talebi

Konuşmasında Manisa halkı adına kentin kültür merkezi ve büyük bir kongre salonu ihtiyacını olduğunu dile getiren Başkan Ergün, bu ihtiyacın Elginkan Vakfı’nın 2013 programı içerisinde yer almasını temenni etti. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Bilindiği üzere kentimizde yalnızca 500 koltuklu Lale Salonu bulunmaktadır. Fakat gelişen ve kentini yenileyen Manisa’nın en önemli ihtiyaçlarından biri de bin-bin 500 koltuk kapasiteli büyük bir kültür merkezi ve kongre salonu olmuştur. Elginkan Vakfı’nın yalnızca Manisa değil tüm Türkiye’de eğitime ve kültüre vermiş oldukları desteği bildiğim için bu ihtiyacın vakfın 2013 yılı programına dahil edilmesini temenni ediyorum. Mevcut Elginkan Vakfı’nın meslek eğitimlerinin verildiği yerin ön tarafındaki büyük alanda, plan değişiklikleri çerçevesinde, imarını değiştirmek suretiyle kongre merkezinin inşaatını teklif ediyorum. Elbette bunun yatırım kararını da yönetim kurulu verecektir. Gaye hanımla mütevelli toplantıları öncesinde ve sonrasında sık sık bir araya gelerek, kentin kongre merkezi ihtiyacı konusunda fikir alışverişinde bulunmaktayız. Umarım Elginkan Vakfı’nın tüm değerli üyeleri bu yatırımı Manisa’ya kazandırırlar. Halkımızın da vakfa ve ona bağlı kuruluşlara olan sevgi ve saygısının, bu yatırımla beraber artacağına inanıyorum. Sizleri Manisa halkımıza iş ve aş sağladığınız, doğru yolunuzdan sapmadan kentimizin önemli markası haline geldiğiniz için kutluyorum. Vakfın kurucularını rahmetle anıyor, tüm katılanlara ve emeği geçenleri teşekkür ediyorum” Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen de bu ihtiyacı dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, Manisa’ya kongre merkezi kazandırılması konusundaki girişimlere başlanılacağını müjdeledi. Konuşmaların sonrasında Tezel Gıda’nın kuruluş yıldönümü etkinliği ünlü ses sanatçısı Melahat Gürses’in konseriyle devam etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu