Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.12.2012 16:55

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, tüm Manisalılar’ı belediye tarihinin en büyük yatırımlarından olan yeni oto terminal binasının temel atma törenine davet etti. Manisa Belediyesi olarak kente büyük bir yatırım kazandırmanın onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisadaki değişimin halkalarından biri olan yeni oto terminal binasını kentimize kazandırarak, kentimize yakışır bir projeye imza atacağız”

Manisa Belediyesi’nin heyecanla beklenen projeleri arasında yer alan yeni oto terminal binasının temel atma töreni 21 Aralık Cuma günü saat 14:00’da gerçekleştirilecek. Gelişen ve değişen Manisa’nın acil ihtiyaçlarından biri olan yeni oto terminal binasını Manisa’ya kazandıracak olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm Manisa halkını bu coşkuya ortak olmaya davet etti. Manisa’daki değişimin halkalarından biri olan oto terminal binası açılışının 2013 yılı yaz aylarında gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Ergün, bu yatırımın ilk adımı olan temel atma töreninin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kentin nüfusunun son 10 sene içerisinde, 120 binlerden 320 binlere geldiği bugünün şartlarında önümüzdeki yıllarda bu nüfusun 500 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu amaçla şehrin merkezinde bulunan oto terminalin mevcut araç kapasitesi itibariyle yeterli hizmeti verememe durumunu göz önünde bulundurarak kente yeni bir oto terminal binası kazandırmanın çalışmalarını tamamladık. Bundan bir sene öncesi hazırlıklarını başlattığımız, oto terminal binasının yerini Milli Emlak Dairesi’nden tahsisini almak suretiyle gerekli işlemleri ve prosedürü bitirdik. İlgili mimari proje gurubumuz çalışmalarını yaparak, artık projenin startını verme noktasına gelindi. Bundan 6 ay öncesi ihale aşamasını bitirerek, 2 buçuk ay önce mevcut binayı sonuçlandırarak çalışmalar başladı. Yarın da inşallah yeni oto terminal binasının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şuanda mevcut alanda temellerin tamamlanma safhasındayız. İnşallah önümüzdeki 2013 yılının 7. ayında Manisa’ya yeni bir oto terminal binasını kazandırmış olacağız. Bu anlamda Manisa için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşaası tamamlandıktan sonra yeni oto terminalini araç kapasitesi arttırılmış modern şekilde hizmet verir hale getireceğiz” dedi.

Hafriyat Çalışmalarında 3 Milyon TL’lik Tasarruf

Yeni oto terminal alanında hafriyat çalışmalarını Manisa Belediyesi olarak yaptıklarını belirten Başkan Ergün, bu çalışmadan belediyenin 3 Milyon TL’lik tasarruf ettiğini söyledi. Bunun önemli bir rakam olduğunu belirten Başkan Ergün, yeni oto terminal binası çalışmalarının tamamlanması sürecine müteakip mevcut garajda proje çalışmasının başlayacağını belirtti. Mimar Sinan Bulvarı’nda bulunan mevcut oto terminalde Türkiye çapında yapılan yarışma sonucu kazanan projenin uygulanacağını belirten Başkan Ergün, “Belirlenen projeyi 8-10 aylık süre içerisinde tamamlayacağız. Orada da yerin altında 2 bin araçlık otoparkı ve bin tezgahlık pazar yeri ve belediye hizmet binasının temel atma törenlerini 2013 yılı sonunda hayata geçirebilmenin çabası içerisinde olacağız. Manisa’ya yeni oto terminalin yanı sıra belediye hizmet binasını da kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Halkımız Değişimi Hissediyor

Manisa Belediyesi’nin ‘Manisa Değişiyor’ sloganıyla hizmet verdiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm Manisa halkını yarın gerçekleştirilecek olan temel atma törenine davet etti. Kentin daha yaşanabilir bir Manisa haline getirildiğini belirten Başkan Ergün, “Sosyal hayatıyla, insanların daha mutlu hissedebildikleri, gecenin geç saatlerine kadar sokakta dolaşabildikleri, daha yaşanabilir bir şehir haline getirdiğimiz Manisa’da değişim noktasında bizlere katkı ve destek verdikleri için vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların yüzlerindeki mutluluk ifadeleri, sokağa çıktığımızda onlarda gördüğümüz güleryüz ve güzel bakışlar, bize en büyük manevi hazzı yaşatıyor. O açıdan inşallah bu yıl da hizmetleri birer birer hayata geçirmenin, farklı projelere imza atmamızın yılı olacak. Her şey Manisa’da yaşayan vatandaşlarımız için” dedi. Temel atma töreninin coşkuyla geçeceğini belirten Başkan Ergün, “Temel atma törenimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere, daire-kurum müdürlerimizi, genel başkan yardımcılarımızı, milletvekillerimizi, il ve ilçe teşkilatlarımızı ve Manisalı vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Havanın soğuk olmasına yönelik tüm tedbirleri alarak coşku ve heyecan içerisinde yeni oto terminal binasının temelini atacağız” dedi.

Vatandaşlar İçin Araç Kaldırılacak

Manisa’ya kazandırılacak olan yatırımın temel atma törenine ulaşım kolaylığı sağladıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Yeni oto terminal binasının temel atma törenine katılım için 21 Aralık Cuma günü saat 13:00’da Kültür Merkezi önünden inşaat alanına ücretsiz araç kaldırılacaktır. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu