Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.07.2018 10:19

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan kortej yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğine katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü ve anma gecesi düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayan, başta Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyelerinin katıldığı kortej yürüyüşüne ve sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma gecesine katıldı. Yürüyüş ve anma gecesine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, Manisa milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehter eşliğinde yürüyüş yapıldı
Etkinlik öncesinde protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Mehter Takımı’nın kortejdeki yerini almasıyla birlikte yürüyüş başladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar vatandaşları selamlayarak yürüdü. Yürüyüş sonrası etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Meydana kurulan led ekranlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara aktarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrasında program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, okunan şiir, ilahi ve kuran tilaveti ile devam etti. İlçe belediye başkanlarının yaptığı konuşma sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaparak vatandaşları selamladı. Başkan Ergün, “Kökü dışarıda hainlerin 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz için planladığı ihaneti hayata geçirdiği hain kalkışma girişiminin 2. yılında öncelikle vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, kendilerini gözünü kırpmadan sokağa atıp tankların önüne yatan kahraman gazilerimizi de sevgiyle selamlıyor, Cenab-ı Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. O kara gecede ülkesinin ve demokrasisinin bekası için sokaklara dökülen yüce Türk Milleti, nasıl bir ve beraber olunacağını en güzel örnekleriyle dosta ve düşmana göstermiştir. Büyük Türk milleti, tarihinin birçok döneminde içeriden ve dışarıdan birçok tehdide maruz kalmış, ancak bu alçak ve hain girişimler, yine milletimizin azmi, kararlılığı, birlik ve beraberliğiyle tarihe gömülmüştür. Tarih hiçbir zaman ihaneti değil, bu ülkenin bağrından kopan kahramanlıkları destan olarak yazmış ve yazmaya da devam etmektedir. Alparslan’dan, Osman Gazi’ye, Yavuz’dan Fatih’e, Kanuni’den Abdülhamit’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kadar aziz milletimiz daima bağrından liderler yetiştirmiş, bu liderler dünya tarihine önemli izler bırakmıştır” dedi.
15 Temmuz gecesinde yurdun dört bir tarafında milletin eli kanlı terör örgütüne karşı tek yürek olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “15 Temmuz 2016 gecesi de, yurdun her bir köşesinden milletimiz, eli kanlı örgütün hain darbe girişimine karşı tek vücut olmuş, göğsünü bu ihanet şebekesine siper ederek, vatanını canla başla savunmuştur. Darbeci hainlere büyük bir darbe vurarak ölümsüzleşen Ömer Halisdemir’ler, şahadet şerbetini içtikten sonra “bu millete 10 Adil feda olsun” diyen Adil Büyükcengiz’ler gibi yiğitler varken, bu milletin sırtının yere gelmeyeceğini iç ve dış hainler bir kez daha görmüş oldu. Bu vatan toprağı kutsaldır. Son yurdumuz olan bu toprakların hiçbir haine bir karışını bile vermeyeceğiz. Büyük Türk milleti, bu gece de bunu bir ve bütün olarak haykırıyor. Bugün hepimizin üzerine düşen görevler var. Öncelikle ayrışmayacağız bir olacağız. Ötekileşmeyeceğiz, can olacağız. Bilimin, sanatın ve aydınlanmanın ışığında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz ve çok çalışacağız. Çünkü ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” Bu bağlamda iç ve dış hainlere meydan bırakmamak için evvela birliğimizi beraberliğimizi koruyup, çok çalışırsak, bu milletin sırtı yere gelmez diye düşünüyorum” diye konuştu.
“249 evladımız şehit olmuştur”
15 Temmuz gecesi yaşanan hain olayda 249 vatandaşın şehit olduğuna dikkati çeken Başkan Ergün, şöyle devam etti, “15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ terör örgütü bu ülkede iç savaş çıkaracak hain bir girişimde bulunmuş, polis, asker ve sivil olmak üzere 249 evladımız şehit olmuştur. Bu hain girişimde 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. Bu ülkenin polisine, askerine, sivil vatandaşına, gazi Meclisine, bu hain örgüt tarafından bombalar yağdırıldı. Bu duygularla o kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize bir daha böyle acı ve kara günler yaşatmasın. O kara günde darbeye karşı dik bir duruş sergileyen, hainlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve vatandaşlarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan bir kez daha birliğimizin, beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.
"Ne mutlu Türküm diyene!”
Vali Güvençer de halka seslendi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşması sonrasında AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de birer konuşma yaparak 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlattı, halkı selamladı.
Selalar okundu
Program akışında saatler gece 00,13’ü göstermesiyle birlikte yurdun dört bir tarafında selalar okundu, dualar edildi. Edilen duaların ardından program ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu