16.07.2018 14:03

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma ilçesine bağlı Kozanlı Mahallesi’nin su sıkıntısına son vermek için döşediği terfi hattının ardından enerji hattını da çekerek mahalleyi suya kavuşturdu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerinde olası su sıkıntısı yaşanmaması adına çalışmalarına devam ediyor. MASKİ, Soma ilçesine bağlı Kozanlı Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısını gidermek için ilk olarak mahalleye bir sondaj kuyusu açtı. Ardından açılan sondajdan depoya bin 700 metre terfi hattı döşendi. Son olarak enerji nakil hattının bağlantısı yapılarak, Kozanlı sakinleri daha sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuştu. Mahalle muhtarı Musa Özer de yeterli suya kavuşmaları nedeniyle MASKİ Hizmet Binasına gelerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Ekipler, çalışmalarını titizlikle yürütüyor”
Mahallelerinde yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirten Soma’nın Kozanlı Muhtarı Musa Özer, “Çalışmalardan memnunuz. Anamızdan yeni doğmuş gibi olduk. Köyümüzün kurulduğu günden bu yana hep su sıkıntısı vardı. Şimdi güldür güldür su akıyor. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.