10.08.2018 16:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Yayla Mahallesi’nde açılan sondajdan elde edilen suyun içme suyu deposuna sağlıklı şekilde ulaştırılması için 600 metrelik terfi hattı döşeme çalışmasına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda MASKİ, Turgutlu ilçesine bağlı Yayla Mahallesi’nde açılan sondaja ait terfi hattı döşeme çalışmasına başladı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmayla sondajdan depoya 600 metrelik hat döşeniyor. Hat inşasının ardından pompa montajı yapılarak, sondaj devreye alınacak.
“Yaz aylarında su sıkıntısı çekiyorduk”
Yayla Mahalle Muhtarı Mehmet Erdik, “Mahallemize MASKİ tarafından açılan sondajı faaliyete kazandırmak için hat döşeme işlerimiz başladı. Kısa bir süre sonra hattımız bitip pompamız da atılınca, sondajımız kullanılır hale gelecektir. Yaz aylarında su sıkıntısı çekiyorduk. Bu bizim için güzel bir iş olacak. MASKİ’nin hizmetlerinden memnunuz. Allah razı olsun. Cengiz Başkanımıza da teşekkürlerimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.