08.11.2018 13:19

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi, Manisa’da da anma programları düzenlenecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında il genelindeki afiş ve billboardlarda “O’nu anıyoruz, O’nu arıyoruz” temalı afişler yayınladı. Yurt genelinde olduğu gibi, Manisa’da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler, 10 Kasım Cumartesi günü, Manisa merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve bayraklar, İstiklal Marşı eşliğinde yarıya indirilecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonu’nda “Atatürk ve Cumhuriyet Kitapları Sergisi”nin açılışı yapılacak. Ardından Lale Salonu’nda Manisa Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı icra edilecek. Anma programı, saat 20.00’de Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenecek olan “Türkülerle Atam” adlı anma konseriyle noktalanacak.