Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.11.2018 14:04

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkez Şehzadeler ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla buluştu. Geride kalan hizmet döneminde ilçeye yapılan yatırımlar hakkında mahalle muhtarlarına bilgiler veren Başkan Ergün, ayrım yapmadan her vatandaşa, her mahalleye ulaşmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, “Manisa’nın ve Manisalının gerçekten ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmanın gayretinde olduk. Şikayet eden değil, çözüm üreten; laf değil icraat yapan bir yönetim anlayışıyla hareket ettik” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesi Mahalle Muhtarlarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Saklı Bahçe Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına Başkan Ergün’ün yanı sıra, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy da katıldı.
Muhtarların Önemine Değindi
Düzenlenen programın açılış konuşmasını Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan yaptı. Arslan, muhalle muhtarlarının devlet ile millet arasında adeta bir köprü görevi üstlendiğini belirtti. Daire Başkanı Ersoy Arslan’ın ardından söz alan Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan da, derneğin kuruluş süreci ve çalışmalarını anlattı.
“Programlı ve disiplinli bir şekilde çalışmalara başladık”
Arslan’ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarlarına hitap etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kurulum sürecinden bahsederek konuşmasına başlayan Başkan Ergün, “Tabi kurulumu yapmakla işler bitmiyor. Her ilçe, her mahalle, her vatandaşımız bizden hizmet bekliyordu. Bunların planlamalarını yaparak, programlı ve disiplinli bir şekilde hızla çalışmalara başladık. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Dedik ki, Manisa’da yaşayan her vatandaşımız merkezde ne varsa aynı hizmeti alsın. Tabi altyapısı olmadan çalışma yapmak, günübirlik siyasetçilerin işidir dedik. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Belediye isimleri vermeyeceğim, hepsi meslektaşım. Ancak birçok belediye başkanı altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
“Çöp sorunu tarihe gömüldü”
Şehrin 40 yıllık çöp sorununu da tarihe gömdüklerini belirten Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi Yunusemre ilçesinde bulunan Uzunburun’da yapımını tamamladığımız Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile Manisa’mızın 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdük. Özellikle Turgut Özal Mahallemiz başta olmak üzere, patlamalarıyla Manisa’mızı zehirleyen o vahşi depolama dediğimiz kötü ortam, bugün elektrik üreterek ülkemiz ekonomisine de katkı sağlıyor. Bunu yapacağımızın sözünü vermiştik. Çok şükür Allahıma ki, bugün bu sözünü yerine getirmiş bir başkan olarak karşınızdayım” şeklinde konuştu.
Arıtma Tesisi Müjdesini Verdi
Yapımı tamamlanan dev bir projenin de müjdesini veren Başkan Ergün, “Manisa merkezinde 75 milyon 155 bin lira bedelle yaklaşık 2 yıl önce çalışmasına başladığımız atık su arıtma tesisini tamamladığımızın da müjdesini vermek istiyorum. Birkaç gün içinde inşallah bu güzel tesis de hizmete başlayacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“Altyapı olmadan üst yapı olmaz”
Altyapı olmadan üstyapı olmaz diyen Başkan Ergün, MASKİ tarafından Şehzadeler ilçesinde yapımı tamamlanan hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, “Yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırımla MASKİ Genel Müdürlüğümüzün 101 mahalle projesi kapsamında Yeniharmandalı, Çamköy, Kırançiftlik, Sarıalan ve Tepecik mahallelerimize 40 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı yaptık. Yaklaşık 4,5 milyon liralık yatırımla muhtelif mahallelerimizde 34 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı döşedik. 2 milyon liranın üzerinde bedelle Nurlupınar, 2. Anafartalar (Tabak Deresi), Kuşlubahçe, Kırtık, Belenyenice, Sancaklıiğdecik, Tilki Süleymaniye, Ahmet Bedevi, Adnan Menderes Caddesi (Kırtık Deresi) ve Aşağıçobanisa Mahallelerimizde dere ıslah çalışması yaptık. 1 milyon 533 bin liralık yatırımla Karaoğlanlı Mahallemizin atık su arıtma tesisini işletmeye aldık” dedi.
Yapılan Çalışmalar Konusunda Bilgiler Verdi
Dere temizliğinden, içme suyu arıtma tesisine kadar yapılan hizmetler hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Ergün, “Vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek adına Yarhasanlar Mahallemizdeki MASKİ ek hizmet binamızı 1 milyon 231 bin liralık bir bedelle yeniledik.532 bin lira gibi bir bedelle toplam 50 mahallemizdeki 49 kilometre dere temizliği gerçekleştirdik.553 bin liralık yatırımla Akpınar, Sancaklıbozköy, Karayenice, Ilıca 1, Ilıca 2, Hamzabeyli, Sancaklıbozköy-2, Sancaklıkayadibi, Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıiğdecik ve Yenimahmudiye mahallelerimizde içme suyu sondaj çalışması yaptık.Yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık bedelle Karaağaçlı, Şelimşahlar ve Hacıhaliller mahallelerimize içme suyu arıtma tesisi kazandırdık.370 bin liraya ulaşan bedelle 16 adet içme suyu deposunun yenilemesini gerçekleştirdik.85 bin liralık bedelle 8 mahallemizde bulunan mevcut içme suyu arıtma tesisinin bakım ve onarımlarını yaptık. Bu saydıklarım MASKİ tarafından yapımı tamamlanan işlerimizin listesiydi” dedi.
Yatırımlar Devam Ediyor
Şehzadeler ilçesinde MASKİ’nin yapımına devam ettiği hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, “Devam eden çalışmalarımızın başında 16 buçuk milyon gibi bir yatırımla Selimşahlar (Hat döşeme ve kilit parke tamamlandı), Karaağaçlı (Hat döşeme tamamlandı. Kilit Parke başladı) ve Yeniköy Mahallelerimizin (Hat döşeme sona yaklaştı) 53 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımı var. Yine 1 milyonu bulan bir yatırımla 21 adet İçme Suyu Deposu ve 2 adet Terfi Binası Bakım Onarımı yapıyoruz. 255 bin liralık yatırımla Karayenice, Tepecik, Yeniharmandalı ve Çavuşoğlu Mahallelerimizde fosseptik imalatı ile 58 bin liralık Kalemli ve Yukarı Çobanisa Mahallelerimizde menfez çalışmaları da devam ediyor” ifadelerinde bulundu.
Planlanan Projeleri de Anlattı
Planlanan projelere de değinen Başkan Ergün, “154 Mahalle Projemiz kapsamında Sancaklı Kayadibi, Sancaklı Çeşmebaşı, Güzelköy ve Yeni Mahmudiye mahallelerimizin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenileyeceğiz. Şehzadeler İlçesi Doğu Kolektörü Kanalizasyon Hattı Yapım İşi (İmar planlarının onaylanması aşamasının ardından ihalesi gerçekleştirilecek) Bunları da inşallah en kısa sürede başlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Hizmetler saymakla bitmiyor
Şehzadeler ilçesinde yapımı tamamlanan onlarca projeyi muhtarlara anlatan Başkan Ergün, “Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı, içerisinde hamam, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, SPA gibi vatandaşlarımızın güzel vakit geçireceği Sümerpark, Elektrikli Otobüs Şarj İstasyonları, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, merkezde yaptığımız Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Ulaşım Dairesi Ek Hizmet Binası, Katı Atık Transfer İstasyonlarında Kullanılmak Üzere Araçlar, Enerji Üretim Şalt Sahası, Çobanisa Mahallesi İtfaiye Noktası, Kapalı Çarşı Kafe Restorasyonu, Gülgün Hatun Hamamı Restorasyonu, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallelerimizde Sokak Sağlıklaştırma Çalışması, Ertuğrul Dayıoğlu Yer altı Otoparkı, Yarhasanlar Yer altı Otoparkı, Yarhasanlar Camii Arkası Yol ve Yeşil Alan Düzenlemesi, Bülent Koşmaz Parkı ve Otoparkı, muhtelif peyzaj çalışmaları, Toplu Ulaşımda Dönüşüm, Kırsalda Ana Arı Dağıtımı, Ceviz, Badem, Zeytin Fidanı desteği, damla sulama tesisi, içme suyu göletleri, sulama göletleri, Gıda Bankası, tekerlekli sandalye yardımı, haşereyle mücadele gibi onlarca projemizi tamamladık ve Şehzadeler ilçemize kazandırdık” dedi.
“Konforlu ve güvenli ulaşım için”
Şehzadeler ilçesinde yapılan kilit parke ve asfalt çalışmasına da değinen Başkan Ergün, “1. Anafartalar ve Çarşı Mahallemizde başlattığımız sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızda 3. Etap çalışmalarımız ve elektrikli otobüslerin alınması çalışmalarımız da devam eden hizmetlerimiz arasında. İlçemizin ana caddelerinden, ova yollarına, mahalle yollarından bağlantı yollarına kadar büyükşehir belediyesi olarak bugüne kadar ilçemize 32 milyon liranın üzerinde bir bedelle 207 kilometrelik asfalt çalışması yaptık. Mahalleye dönen köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarımız yazın tozdan, kışın çamur deryasından kurtulsun düşüncesiyle yaptığımız çalışmalarla 8 milyon 200 bin lirayı bulan 238 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirdik” diye konuştu.
“Eğitime yönelik projelere önem veriyoruz”
Eğitime yönelik projelere önem verdiklerini belirten Başkan Ergün, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği ve eğitimleri için MABEM ve Çocuk Kültür Sanat Merkezlerini hayata geçirdik. Bugün binlerce gencimiz istediği üniversiteye yüzde 100’e ulaşan başarı grafiğiyle MABEM’le yerleşiyor. 14 farklı branşta çocuklarımıza okul öncesi eğitimlerini veriyoruz. Eğitimlerin yanında çocuklarımızın ve gençlerimizin vatan ve millet sevgisini öğrenmeleri için öğretmen arkadaşlarım özveriyle çalışıyor. Karşılığında onlardan beklentimiz, korkmadan “Ne mutlu Türküm diyene” diyebilmeleridir”  dedi.
“Ulaşımda modern dönüşüm”
Kentin ücra mahallelerine kadar otobüslerin ulaşması için planlamalarını yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Toplu ulaşımda dönüşüm dedik. Manisa’da başlattığımız bu muazzam dönüşüm çalışmasıyla alçak tabanlı, engelli erişimine uygun, klimalı, kartlı sistemi olan modern ulaşım araçlarıyla ulaşım sorununu kökünden çözmüş olduk. Ardından en ücra mahallelerimize kadar otobüslerimizin ulaşması için planlamalarımızı yaptık. Karaağaçlı-Sancaklı İğdecik-Aşağıçobanisa-Hacıhaliller-Yeşilköy hatlarında da yeni minibüsler faaliyete geçti” şeklinde konuştu.
“Manevi duygularımıza yakışır hale getirdik”
Mezarlıkları manevi duygularımıza yakışır hale getirmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Şehzadeler sınırlarındaki tüm mahalle mezarlıklarında temizlik çalışmaları, boyası, badanası, çevre duvarı yapımı, çit çevrilmesi, kapısı gibi çok sayıda çalışma yaparak, mezarlıklarımızın temiz, düzenli ve dışarıdan gelebilecek olumsuzluklara karşı güvenli olmasını sağladık. Kırtık Mezarlığına 1404 metre çevre duvarı çalışmasını 911 bin 185 liralık bedelle tamamladık. Tilkisüleymaniye mahalle mezarlığının çevresine 880 metre uzunluğunda duvar çalışmasını 557 bin 120 liraya; Hacıhaliller mahalle mezarlığının 665 metre uzunluğundaki çevre duvarı yapımına da 431 bin 885 lira kaynak harcadık. Kapısı bulunmayan Çavuşoğlu ve Kalemli mahalle mezarlıklarına 23 bin 600 liralık bir yatırımla 10 adet yeni ve güvenlikli kapı yaptık. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de olmaz anlayışıyla bu çalışmalarımız tüm ilçelerimizde devam ediyor” ifadelerinde bulundu.
“Sorunun çözümü için kararlı adımlar attık”
Şehzadeler ilçesinin, konumu itibariyle imar ve otopark konusunda en çok sıkıntıyı yaşayan ilçe olduğunu belirten Başkan Ergün, bu sorunu çözmek için gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgiler vererek, “Manisa Belediyesi döneminde yapmak istediğimiz imar planlarına siyasi olarak engel olunmamış olsaydı, bugün belki de çok daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Yine de sineye çekerek, elimizden geldiğince imkanlarımız el verdiğince, uygun alan bulduğumuzda ilçemizin otopark sorununu çözmeye yönelik önemli projeler ortaya koyduk. 560 araçlık Türkiye’nin en büyük katlı ve tam otomasyonlu otoparkını güzel ilçemize kazandırdık. Yaptığımız tadilat çalışmasıyla Cumhuriyet Meydanı altındaki otoparkı tam kapasite kullanılır hale getirdik. Bülent Koşmaz Parkı’nın altına 435 araçlık otopark kazandırdık. Yarhasanlar ve Ertuğrul Dayıoğlu otoparklarını yepyeni ve modern bir hale getirdik. MASKİ ve Oda Dernekler İş Kuleleri gibi şehrimizin sembolü olan güzel projemizin altına da 120 araçlık otopark kazandırdık” diye konuştu.
“Şikayet değil, çözüm ürettik”
Ayrım yapmadan her vatandaşa, her mahalleye ulaşmak için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız 4,5 yılda ilçemize 225 milyon liraya varan yatırım ve hizmeti kazandırmanın mutluluğu ve huzuruyla bugün karşınızdayız. Elbette geciktiğimiz zamanlar olmuştur. İnsanız, eksiğimiz de olmuştur. Ancak şundan emin olmanızı istiyorum: Manisa Büyükşehir Belediyesi ayrım yapmadan her vatandaşımıza, her mahallemize ulaşmak için canla başla çalıştı ve çalışmaya devam edecek. Bizler günü birlik siyasi çekişmelerin, günü kurtaran popülist çalışmaların değil; Manisa’nın ve Manisalının gerçekten ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmanın gayretinde olduk. Şikayet eden değil, çözüm üreten; laf değil icraat yapan bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Bugüne kadar bu çizgimizden ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız. Yaptığımız çalışmaların gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bunlar bizlerin yorgunluğunu almaya, çalışma şevkimizi arttırmaya yeter de artar diyoruz” ifadelerinde bulundu.
Başkan Ergün, Muhtarları Dinledi
Konuşmaların ardından Başkan Ergün, mahalle muhtarlarının görüşlerini dinledi. Yapılan çalışmalar nedeniyle memnuniyeti paylaşan muhtarlar, taleplerini de Başkan Ergün’e iletti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu