Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.11.2018 15:10

Manisa Büyükşehir Belediyesinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Manisa Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği içerisinde geçtiğimiz yıl başlattığı ağıl dezenfeksiyon uygulaması büyük başarı gösterdi. Geçtiğimiz yılki verilere göre yaklaşık 100 bin olan yeni doğan ölümü yüzde 40 azaltıldı. Gelen talep üzerine bu yıl da başlatılan uygulamayla Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Manisa genelinde küçükbaş hayvanların enfeksiyon nedeniyle kaybedilmesi ve ülke ekonomisine kayıp olarak yansıması nedeniyle harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Manisa Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle geçtiğimiz yıl başlattığı ağıl dezenfeksiyon uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Proje kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere ve Kayapınar Mahallelerinde uygulama gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile Haşereyle Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak’ın yakından takip ettiği uygulamayla küçükbaş hayvan ağılları ücretsiz olarak dezenfekte edildi, üreticilere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Projenin Yürütücüsü Büyükşehir
Dezenfeksiyon uygulamasıyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında 17 ilçemizde toplam 5 bin 859 adet olan kayıtlı hayvan ağıllarında dezenfeksiyon uygulaması yapılmakta. Geçtiğimiz yıl ki verilere göre yaklaşık 100 bin civarında yeni doğan ölümü olduğunu bize belirtmişlerdi. 2017 yılında yaptığımız uygulamayla bu ölümlerin yüzde 40 azaldığını yönünde bize geri dönüş yapıldı. Bu uygulamanın 2018 yılında da yapılmasını talep ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatıyla Manisalı hayvan üreticilerinin gelirlerine daha çok katkı olması, yaptıkları işle ilgili daha iyi sonuç almaları adına biz de bu projede yürütücü olduk. Bugün itibariyle Yunusemre ilçemizde Emlakdere ve Kayapınar Mahallelerinde uygulamada bulunduk. İnşallah bu sene ölüm oranlarını daha da aşağıya çekerek daha başarılı sonuçlar alacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Her Zaman Vatandaşının Yanında
İlaçların Damızlık Koyun ve Keçi Birliği’nden temin edildiğini ancak tüm ekipman, personel, araç ve uygulamanın Büyükşehir Belediyesi’nce üstlenildiğini aktaran Daire Başkanı Talip Akbaş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisalı hemşerilerimizin hangi noktada bize ihtiyaçları varsa bunu en iyi şekilde yapmakla mükellefiz ve yapıyoruz da. Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğümüz 17 ilçede yürüttüğü teşkilatlanma yapısıyla hayvan üreticilerinin yanında olacak. Bu faaliyeti yürütürken onlara broşür de dağıtıyoruz. Broşürde karasinekle mücadele yöntemleri ile verimlerini nasıl arttırabileceklerine yönelik bilgilendirme çalışması yaptık. Onların bu çalışması yazın bizim yürütmüş olduğumuz açık hava ilaçlama çalışmalarını daha da rahatlatacak. Hem vatandaşlarımızın sinekten uzak bir yaşam sürmesinde hem de hayvan üreticilerinin daha çok verim almasında etkili olacak” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu