13.12.2018 16:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Hacıosmanlar Mahallesi’nde açılan yeni sondaja ait su analiz sonuçları neticesinde suyun bağlantısını gerçekleştirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde açtığı yeni sondaj kuyularıyla vatandaşları yeterli içme suyuna kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Akhisar ilçesine bağlı Hacıosmanlar Mahallesi’nde açılan yeni sondajı da devreye aldı. Saniyede 12 litre verimindeki suyun içilebilirlik analizinin sonuçları da geldi. Çeşitli parametrelerin incelenmesi ve sonuçların uygun çıkmasının ardından içme suyu hattı döşenerek, yeni sondaj mahallelinin kullanımına açıldı.
İçme sularının tam analizleri yapılıyor
Alınan su numunelerinin teslim edildiği İzmir Halk Sağlığı akredite Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen su analizlerinde, suyun hem mikrobiyolojik hem de kimyasal tam analizleri yapılıyor. Bu analizlerde; renk, koku ve bulanıklık gibi özelliklerin yanı sıra suda, doğadaki çeşitli elementlerin varlığı ve seviyeleri de araştırılarak ölçülüyor.  Ölçümler sonucunda değerlerin İnsani tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te belirlenen aralıklarda çıkmasıyla, yeni sondajlar kullanıma açılıyor.