16.12.2018 16:00

Manisa Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Ev sahibi takım ilk yarıda Emrah’ın penaltı ve ikinci yarıda Aykut Emre’nin golleriyle sonuca ulaştı. Karşılaşmanın hakemi Mert Güzenge’nin Manisa Büyükşehir Belediyespor aleyhine verdiği penaltı kararı büyük tepki çekti. Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, futbol şube sorumlusu Hakan Kadayıfçılar ve yönetim kurulu üyesi Gökmen Aytaç’ta izledi.

Maçın Hakemi Güzenge Verdiği Kararlarla Manisa Büyükşehir Belediyespor’u Oyundan Düşürdü
Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinde oynanan mücadelede karşılaşmanın hakemi Mert Güzenge takımımız aleyhine verdiği kararlarla maça damga vurdu. Maçın ilk yarısında oldukça tartışmalı bir penaltı düdüğü çalan Güzenge ilerleyen dakikalarda da Mania Büyükşehir Belediyespor aleyhine kararlar vermeye devam etti ve maça damga vurdu.

Maçtan Notlar;
8. dakikada gelişen Manisa Büyükşehir Belediyespor atağında Kürşat’ın pasında topla buluşan Mehmet Yılmaz sağ kanattan ceza alanına girdi. Yaptığı ortada Ufukhan Bayraktar’ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

30. dakikada Sivas Belediyespor atağında Emrah, Manisa Büyükşehir Belediyespor ceza sahası içinde Ufukhan ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu. Maçın hakemi Mert Güzenge bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Emrah meşin yuvarlığı ağlara bıraktı. (1-0)

39. dakikada Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Umut Sönmez sağ kanattan rakip ceza sahasına girdi. Umut Sönmez’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Sivas Belediyespor kalecisi Serkan başarılıydı.

45. dakikada Manisa Büyükşehir Belediyespor yine etkili geldi. Umut Sönmez’in ceza yayı üzerinden şutunda top üst direkten döndü ve Manisa Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0 yenik girdi.

61.dakikada sol kanattan Çağrı’nın ortasında Umut Sönmez’in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

81. dakikada ev sahibi takım farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Aykut Emre düzgün bir vuruşla farkı 2’ye çıkardı.

84. dakikada Umut Kaya düşürüldü. Artun’un kullandığı serbest vuruşta top üst direkte patladı.

Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Manisa Büyükşehir Belediyespor ilk yarının son maçında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Sivas Belediyespor: 2
Manisa Büyükşehir Belediyespor: 0
Stat: Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Mert Güzenge, Soner Maraş, Ali Can Alp