Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.07.2011 17:52

MANİSA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir içindeki bakkal ve marketleri denetledi. Kaçak ekmek, ekmek gramajı, sebze-meyve satışı ve tüp satışı ile ilgili yapılan denetimlerde, esnafa uyarılarda bulunuldu, cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Kent merkezindeki bakkal ve marketler, Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetlendi. Bakkallarda sebze-meyve ve tüp satışının yasak olduğu konusunda esnafa uyarılarda bulunan Zabıta Müdürü Aydoğan İra, denetimlerin devam edeceğini, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti. Bakkalları sattıkları ekmeklerin gramajlarını kontrol etmeleri konusunda da uyaran İra, “Ayrıca Manisa dışından gelen kayıt dışı ve belgesiz ekmek almayın. Çünkü dışarıdan gelen ekmekte bir sorun olması durumunda ekmeği satan kişi bulanamayacağı için tek sorumlu olarak bakkal kalır. Zaman zaman bu tür olayların yaşandığı tarafımızdan görülmektedir. Örneğin dışarıdan gelen ekmekte yabancı bir madde çıkıyor, vatandaş da haklı olarak gelip bize şikayette bulunuyor. Ancak ekmek il dışından geldiği için biz de tam olarak yaptırım uygulayamıyoruz. Böyle durumda bakkal esnafı da zor durumda kalıyor” dedi. Zabıta Müdürü Aydoğan İra, tüp satışı ve meyve-sebze satışının ise, ayrı meslek kollarına ait olduğunu, bakkallarda bu ürünlerin satışlarına izin verilmediğinin altını çizdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu