Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.02.2019 15:06

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, bir takım temaslar için geldiği Manisa’da Manisa Valiliği’nin koordinasyonu ile düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eğitimin gelişmesi noktasında açtıkları MABEM ve Çocuk Kültür Sanat Merkezleri ile binlerce çocuklara eğitim verdiklerini ifade etti. Bakan Prof. Dr. Ziya Selçuk da konuşmasında eğitimin demokrasisine dikkat çekti ve ülkenin kalkınması için ilin kalkınması için okullar arasındaki seviyenin daralması gerektiğini vurguladı.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ilk programında Manisa Valiliği’nin koordinasyonu ile düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un teşrifleriyle gerçekleşen toplantıya Manisa  Milletvekilleri, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Tuğgeneral Erhan Can, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş dünyasından temsilciler ve muhtarlar katıldı.

‘MABEM ve ÇKSM’lerle Gençliğin Hizmetindeyiz’

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bir konuşma yaptı. Manisa Belediyesi döneminde şehir merkezinde açılan MABEM ve Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’ni, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 17 ilçede yaygınlaştırdıklarını söyledi. Eğitimin bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktörlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olduğu bir toplum, daha müreffeh ve daha geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirme noktasında olacaktır. Manisa Belediyesi döneminde yapmış olduğumuz hizmetlerimizle okullarımızın bahçe duvarlarından; iyileştirmelerine, perforjelerinden saha betonlamalarına; Manisa’daki tüm okulların bakımlarına gerekli hizmetleri verdik. Bugün, MABEM Gençlik Merkezlerimizle 8 bin 750 evladımıza hizmet vermekteyiz. Bu kurumumuzla ortaöğretim ve üniversite sınavlarını kazanma noktasında son yıllarda üst üste rekorlar kırmaktayız. Geride bıraktığımız yılda yüzde 98,25 ile yeni bir rekora imza attık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede oluşturduğumuz Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimiz ile 3 bin 300 evladımıza okul öncesi kurslarımızda hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Eğitim İçin Projelerimiz Var

Manisa’nın imar sorunları yüzünden şehir içerisinde yaşadığı otopark sorununu çözmek için hazırladıkları Ali Rıza Çevik Okulu projesi olduğunu hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’nın en önemli sorunlarından biri 81 ilimizde olduğu gibi otopark sorunu. Eski Manisa’nın çok dar imarlaşmış olmasının sorunlarını yaşamaktayız. Manisa’da Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu altı otopark yapılarak, üstünün de ortaöğretim noktasında projesini hazırlayıp, müracaatımızı Milli Eğitim Bakanlığı’na yapmıştık. Okulun altına otopark yapılması noktasında önce red gelmişti, daha sonra milletvekillerimizin katkılarıyla Hükümetimiz Milli Eğitim Bakanlığı ile bu kararı yenileme noktasına giderek okul altına otopark yapılması konusunda kanunu çıkardılar. Başta Ali Rıza Çevik okulumuzu, sonrasında da yaşadığımız ekonomik süreci atlattıktan sonra Şehitler Okulu gibi okullarımızda bu sıkıntıyı çözmek için adımlarımızı atmış olacağız. Gençlerimize sahip çıkıyoruz. Evlatlarımıza ülkenin bekası için sahip çıkmak için her türlü hizmeti onlara vermeye çalışıyoruz. Mürreffeh bir ülke için eğitimin vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve Manisa Valisi Ahmet Deniz de bir konuşma yaptı.

Bakan Selçuk, ‘Eğitimi Regüle Etmeliyiz’

Toplantıda son olarak Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk bir konuşma yaptı. Konuşmasında eğitim altyapı ve üstyapı hizmetleri için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Selçuk “Değerli milletvekillerimiz, Ankara’da Manisa’nın ihtiyaçlarını çözmek için çok uğraşıp, çok çalışıyorlar. Sağolsunlar. Çok değerli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de, burada yıllardır emek veren, altyapı üstyapıya hizmet eden bir arkadaşımız. Belirli bir ivmeyi kazandırmışsınız. Bereketli olsun” dedi. Eğitimin de bir demokratik süreç olduğunu hatırlatan Bakan Selçuk, “Okullar arasındaki eğitim seviyesini ne kadar birbirine yaklaştırırsak o kadar başarılı oluruz. Bir nesil, tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan robotik çalışmalara kadar çok farklı süreçleri yaşadı. Bu insana oldukça yük veren bir süreç. Bu süreci aşmak için eğitim seviyesini arttırmalı, eğitimle ahlakı birlikte yükseltmeliyiz. Sınav temelli bu sistemi regüle etmeliyiz. Sınav sonuna kadar bilgileri unutmayan öğrenci başarılı oluyor, sınav bittikten sonra öğrenci bilgileri unutuyor. Bu sistemi aşmalıyız. Dünya ile yarışmak istiyorsak, eğitim kalitesini uluslararası seviyeye çıkarmalıyız” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu