22.03.2019 16:56

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek atıksu arıtımına başlanan Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Bahçeşehir Koleji öğrencilerini ağırladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 75 milyon TL maliyetle hizmete kazandırdığı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki ön işletme çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında tesis, Manisa Bahçeşehir Koleji öğrencilerini ağırladı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Uğur Topkaya eşliğinde tesisi gezen çocuklar, atıksu arıtım süreçleri hakkında bilgilendirildi. Öğretmenleri ile birlikte tesisi inceleme fırsatı bulan öğrenciler, merak ettikleri sorular hakkında da Şube Müdürü Topkaya’dan bilgi edindiler.
Toprağa Dokundular
Atık suların yanı sıra çocuklar, tesiste gerçekleştirilen çiçek dikim etkinliği ile de toprağa dokunma imkanı elde ettiler. Saksılara elleriyle çiçek diken minikler, onlara ilk cansuyunu vermenin de keyfini yaşadılar. Kendilerine hediye edilen Dünya Su Günü temalı anahtarlık ve içinde tohum bulunan ‘yaşayan kalem’ de çocukların mutluluğunu ikiye katladı.
Öğretmenlerden Teşekkür
Teknik gezi esnasında çocuklara eşlik eden Bahçeşehir Koleji öğretmenleri de etkinliğin çocuklar için çok faydalı olduğu ve onları sevindirdiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ettiler.