26.04.2019 14:21

Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanlığı’nda acemilik görevlerini tamamlayan 4 bin 812 er için yemin töreni düzenlendi. Manisa’daki 17. Dönem bedeli erlerin ant içme törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.
Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası’nda acemi askerlik eğitimini tamamlayan 4 bin 812 bedelli er için yemin töreni düzenlendi. Yemin eden bedelli askerler tören sonrasında terhis edildi. Bedelli erlerin yemin törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, bedelli erler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bedelli erlerin ant içme töreni düzenlendi. Tören sırasında bedelli erler bir ellerini silaha bir ellerini ise arkadaşlarının omuzlarına koyarak tek bir ağızdan yemin etti. Dedeleri ve babaları daha önceden Manisa’da askerlik görevini yerine getirmiş olan 34 er ve yakınlarına plaket takdim edildi. Ayrıca eğitimleri boyunca başarılı olmuş erlere de teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Erlere ve yakınlarına plaketleri Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından verildi. Albay Güven Dere günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasının ardından komando erler tarafından yakın dövüş ve silahlı gösteriler sergilendi. Yapılan konuşmalar ve gösterilerin ardından 18 günlük eğitimleri sonrası aileleriyle buluşarak özlem giderdi, terhis oldu.