20.05.2019 09:45

Milli Mücadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Dünya Atabarı Oynuyor’ projesi kapsamında Manisa’da bin öğrenci aynı anda atabarı oynadı.
Milli Mücadelenin 100’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Manisa’da coşkuyla kutlandı. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle bayramı kutlayan Manisalılar, ‘Dünya Atabarı Oynuyor’ projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Etkinliğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da katıldı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen 1119 Manisalı, Proje Koordinatörü Tolga Ünal öncülüğünde saat tam 19.19’da atabarı oynamaya başladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca atabarı oynayan Manisalılar daha sonra harmandalı oyununu da oynadı.