Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.07.2019 10:23

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa’da düzenlenen anma programına katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin okunduğu, şehitlerimizin rahmetle anıldığı programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “O kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Manisa’da düzenlenen etkinliklere Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, 15 Temmuz Gazisi Ali Tekçe, ilçe kaymakamları, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı.

Program Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Program öncesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş mehter marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Meydana kurulan LED ekranlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması vatandaşlara aktarıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetleri Okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrasında mehter takımı mini bir konser verdi. Konserin ardından ise Kur’an-ı Kerim tilavetleri okundu.

“İhanet şebekelerine hiçbir zaman fırsat vermemiştir”

İlçe belediye başkanlarının konuşmalarının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü bir konuşma yaptı. Tarihi şan ve şerefle dolu cennet vatan Türkiye’nin, köklü tarihinde ihaneti de ne yazık ki çok kez gördüğünü belirten Güzgülü, “Yakın tarihimize baktığımızda, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayacak olan kurtuluş mücadelesi dahi, kökü dışarıda hainler tarafından engellenmeye çalışılmış; ancak o dönemde de büyük Türk Milleti bu zihniyete fırsat vermemiştir. Aziz milletimiz, yüzyıllardan beri gösterdiği birlik ve beraberlikle bu hainliklere karşı her zaman dik durmuş ve ihanet şebekelerine hiçbir zaman fırsat veya taviz vermemiştir” dedi.

Nefret ve lanetle kınadı

Hain darbe girişimini bir kez daha nefret ve lanetle kınayan Güzgülü, “Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 gecesi de, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, bu hain girişim milletimizin dirayetli ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden ve kökü dışarıda olan mihrakların güdümüyle gerçekleştirildiği anlaşılan; bu milletin uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını ve silahlarını millete doğrultacak ve kendi milletine kurşun sıkacak kadar insaf ve izan sınırlarını zorlayan bu hain darbe girişimini bir kez daha nefret ve lanetle kınıyorum” diye konuştu.

Rahmetle Andı

O kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımızı rahmetle anarak konuşmasına son veren Güzgülü, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik duruşu, kıymetli milletvekillerimizin üzerine bombalar yağdırılan Gazi Meclisimizi terk etmeyişi, bu hain FETÖ terör örgütünü paniğe sevk etmiş, kurdukları alçak plan ellerine ve yüzlerine bulaşmıştır. Bu duygularla o kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acı ve kara günler yaşatmasın. O kara günde darbeye karşı dik bir duruş sergileyen, hainlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve tankların altına yatacak kadar cesaret sahibi vatandaşlarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan bir kez daha birliğimizin, beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerinde bulundu.

O Kara Gecede Yaşananları Hatırlattılar

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Ahmet Deniz de birer konuşma yaparak hain darbe girişimini lanetledi ve o kara gece yaşananları hatırlattı. Konuşmaların ardından 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain saldırılar sinevizyon gösterimiyle bir kez daha hatırlatıldı. Saatler gece 00,13’ü göstermesiyle birlikte ise yurdun dört bir yanında aynı anda selalar okundu.  Program okunan dualar ile sona erdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu