Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.07.2019 14:59

UNESCO'nun Avrupa ağı içerisinde bulunan jeoparkların denetleme süreci başladı. Bu kapsamında sınırları daha da genişleyen ve Salihli-Kula ilçe sınırlarını kapsayan Kula Jeoparkını denetlemek için Manisa'ya gelen UNESCO Denetçileri Alessandra Cassini ve Zoltan Barnabas Korbely, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil rehberliğinde Salihli ve Kula'da turistik yerleri gezip, teftiş etti.

Kula Jeoparkı’nı denetlemek için ilçeye gelen UNESCO Jeopark Denetçileri Cassini ve Korbely, çeşitli incelemelerde bulundu. UNESCO Jeopark Denetçilerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Prof. Dr. Tuncer Demir, Kula Jeoparkı Koordinatörü Dr. A. Serdar Aytaç eşlik etti. UNESCO Jeopark Denetçileri, Kula Jeoparkı içerisinde bulunan Kula Divlit Yanardağı ve Yürüyüş Parkuru, Kaya Mezarları, Evciler Jeositleri, Kula Peribacaları, Karayar Bazalt Daykları, Çakırca Sütun Bazaltları, Acısu ve Emir Kaplıcaları denetmenler tarafından en ince ayrıntısına kadar incelendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde Türkiye'nin ilk ve tek Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula Jeoparkı’nın tüm dünyada tanındığını söyledi. Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan Kula Jeoparkı’nın korunması ve ileri seviyelere getirilmesi için hem Kula Belediyesi hem de, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Açıkdil, denetleme sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak UNESCO Kula Jeoparkı’nın unvanını koruyacaklarını belirti.

Denetimler Çarşamba Günü Tamamlanacak

Sınırları daha da genişleyen ve Kula-Salihli ilçe sınırlarının jeopark sınırı olarak kabul edildiği Kula-Salihli Jeoparkı, 4 gün boyunca UNESCO heyeti tarafından incelemeye tabi tutulacak. UNESCO temsilcileri, geride kalan sürede Artemis Tapınağı, Bintepeler, Kurşunlu Kaplıcaları, Salihli Ziyaretçi Merkezi, Salihli Kadınlar Kooperatifi'ni gezdi, inceledi. Heyet daha sonra Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Salihli meclis üyeleri eşliğinde yemekte ağırlandı. Sonraki gün Kula'ya geçildi. Büyükşehir BElediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula inceleme çalışmalarının 17 Temmuz Çarşamba günü neticeleneceğini söyledi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu