Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.06.2013 15:24

MANİSA Belediyesi, dünya genelinde 26 belediyenin almaya hak kazandığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından verilen Avrupa Diploması Ödülü’nü almaya hak kazandı. Haziran ayı belediye meclis toplantısında Türkiye’de ödülü almaya hak kazanan tek belediye olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Avrupa Ödülü yolundaki ilk aşamayı kat ederek almaya hak kazandığımız ödülün kentimize hayırlı olmasının diliyorum.” dedi.

Manisa Belediyesi, 1955 yılında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından oluşturulan ve Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması Ödülü’nü almaya hak kazandı. Avrupa Konseyi’nin ödül törenine yönelik daveti ve törene katılacak belediye meclis üyeleri Haziran ayı belediye meclis toplantısında gündeme geldi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin dünya genelindeki 26 belediye içerisinde Türkiye’den ödül almaya hak kazanan tek belediye olmasının gururunu yaşadıklarını belirtirken, Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Bahar Şahin konuya yönelik açıklama yaptı. Avrupa Ödülü yolundaki ilk aşamayı geçerek Avrupa Diploması Ödülü’nün Manisa Belediyesi’ne layık görüldüğünü belirten Şahin, “Hedefi Avrupa Ödülü’nü kazanmak, Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketi ile devam edecek olan Avrupa Diploması Ödülü bu yıl Türkiye’den Manisa Belediyesi’ne verilecek. Elbette bu ödüle ulaşmak için belediyelerin Avrupa’nın bütünlüğü bilincini, onu tamamlayan tüm katma değer çalışmaları yapıyor olmasıdır. Biz de bu kapsamda 2011 – 2012 yılı faaliyetlerimizi dahil ettiğimiz Mesir Festivali’nden Manisa Belediyesi’nin tüm uluslararası ziyaretlerine, EURODESK temas noktalarından, gençlerin Avrupa’ya ziyaretlerine kadar gerçekleştirilen projeleri, çalışmaları, konferans, bilgilendirme toplantıları ve seminerleri içeren çalışmalarımızı sunduk. Ayrıca yaklaşık 2 bine yakın gence ulaştığımız AB projelerimizi, TUSELOG gibi alt projelerimizi, başta Ingolstad olmak üzere tüm kardeş kentlerimizle olan ilişkilerimizi de çalışmalarımıza dahil ettik.” dedi. Manisa Belediyesi’nin alacağı prestij ödününün parşömen kağıdı üzerine altın varaklı bir şekilde takdim edileceğini belirten Şahin, hedefin geçmiş yıllarda Türkiye’de Avrupa Ödülü’nü alan İstanbul, Bursa ve Ankara’nın içerisinde yer almak olduğunu ifade etti.

Manisa Belediyesi’nin AB Gururu

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa Belediyesi’nin Avrupa Diploması Ödülü’nü kazanmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Uluslararası ilişkilerimiz noktasındaki çalışmalarımızın sunulduğu Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa Diploması Ödülü’nü bu yıl Türkiye’den Manisa Belediyesi’ne layık görülmüştür. Elbette bu bizler için övünç kaynağıdır. Bu anlamda emeği geçen herkesi kutluyorum. Aldığımız bilgiye göre bu yıl Türkiye’den Safranbolu ve Kocaeli Belediyeleri de Şeref Plaketi ve Şeref Bayrağı aşamalarında başarı kaydederek ülkemizi temsil etmişlerdir. Bizler de bu prestij ödülünü 27 Haziran 2013 Perşembe günü Parlamenter Meclisi Başkanı, Komite Başkanı ve Meclis Üyeleri’nin katılımıyla Avrupa Konseyi, Strasbourg’ta düzenlenen bir seremoni eşliğinde teslim alacağız. Tüm kentimize hayırlı olsun” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu