18.10.2019 15:55

Manisa'da, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Seyhun Arif Kışlası'nda temel eğitimlerini tamamlayan 376’ncı kısa dönem ve 1999/3 tertip 5 bin 183 er için yemin töreni düzenlendi. Ant içme törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de katıldı

Manisa'da, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Seyhun Arif Kışlası'nda temel eğitimlerini tamamlayan 376’ncı kısa dönem ve 1999/3 tertip erler için yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa 1'inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan, askeri erkan ile yemin eden askerlerin aileleri katıldı. Tugay Sancağının yerini almasının ardından başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Temel eğitimlerinin tamamlayan 376’ncı kısa dönem ve 1999/3 tertip 5 bin 183 er silah ve arkadaşlarıyla omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti. Programda daha sonra ise birliğe ilk katılan asker; yaş kütüğüne plaket çaktı. Çeşitli dallarda başarılı olan erlere ödülleri takdim edildi.

Büyük beğeni topladı

Törende hediye takdiminin ardından askerler tarafından zeybek gösterisi yapıldı. Sonrasında ise komandolar tarafında yapılan dövüş sanatları ve silah gösterisi büyük beğeni topladı.

Yolunuz da, bahtınız da açık olsun

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Manisa 1'inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan yemin eden tüm erlere yollarının ve bahtlarının açık olması temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından ant içen erlerin geçit töreni gerçekleşti. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerlerle aileleri birbirlerine kavuştu. Kavuşma anında duygusal anlar yaşandı.