11.11.2019 15:22

MASKİ Genel Müdürlüğü, abonelerin işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabilmesi için ios ve android telefonlar için mobil uygulama geliştirdi. Uygulamayı ücretsiz bir şekilde telefonlarına indirebilecek olan aboneler, hizmet binalarına gelmesine gerek kalmadan işlemlerini yapabilecek.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana teknolojik altyapısını geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından MASKİ Mobil Uygulama hazırlandı. Akıllı telefonlar üzerinden ios ve android kullanıcılarının ücretsiz bir şekilde indirebileceği uygulama sayesinde hizmet binalarına gelinmesine gerek kalmadan birçok işlem yapılabilecek.

MASKİ Mobil’de yer alan özellikler

Uygulamayı indiren vatandaşlar, TC. Kimlik Numarası ve/veya Vergi Numarası ile Abone Numarasını girerek uygulamaya giriş yapabilecek.

1-) Uygulamaya giriş yapan aboneler, su faturalarını ödeyebilecek ve kartlı sayaçlarına su yükleyebilecek.

2-) Hızlı ödeme seçeneği ile su faturası üzerinde yer alan barkod taratılarak ödeme yapılabilecek.

3-) Aboneler, bulundukları mahalle başta olmak üzere il genelindeki planlı ve arızlardan kaynaklı su kesintilerini de uygulama sayesinde görebilecek.

4-) Aboneler geçmiş ödemelerini de uygulama üzerinden görüntüleyebilecek.

5-)  E-randevu talebi oluşturulabilecek.

6-) Aboneler üzerlerine kayıtlı tüm su sayaçların bilgisine erişebilecek.

7-) 185 Çağrı Merkezine tek tuşla ulaşılabilecek.

8-) Ayrıca, uygulama sayesinde il genelindeki tüm ödeme noktalarına da bakabilecek.

“Amacımız, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Özünlü, yaptıkları teknolojik yatırımlar ile Manisalıların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Uygulamayı kendi ekibimizle birlikte hazırladık. Amacımız, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak. Abonelerimiz birçok işlemi hizmet binamıza gelmesine gerek kalmadan, 7/24 bu uygulama ile gerçekleştirebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Manisalı hemşerilerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.