15.11.2019 13:47

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Manisa’nın 17 ilçesinde bulunan 1088 mahallede yaşayan vatandaşların talep ve şikayetlerini, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki Daire Başkanlıklarının yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerinin hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılıp gerekli işlemlerin yerine getirilmesini sağlayan ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen MUBİS (Muhtarlık Bilgi Sistemi) uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü İkiz Kuleler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Zafer Kasal, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ergün Aksoy ve tüm Daire Başkanlıkları tarafından MUBİS yetkilisi olarak görevlendirilen personel katıldı. Toplantıda; MUBİS programının kullanım amacı ve dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak anlatılarak örneklere yer verildi.

Hassasiyet Vurgusu

İl genelinde ilgili Daire Başkanlıklarının yapmış oldukları yatırım ve hizmet bilgileri ile muhtarlardan gelen taleplerin Büyükşehir Belediyesi üst yönetimine hızlı, doğru ve şeffaf bir şekilde aktarılmasını sağlayan programın önemine değinildi. Yapılan toplantı sonrasında vatandaşların taleplerinin takibi ve yerine getirilmesi doğrultusunda MUBİS kullanıcılarının verileri zamanında ve doğru girerek gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.