Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.01.2012 19:36

MANİSA Belediyesi Kent Konseyi, Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Kent Konseyi Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kent konseyinin görüşleri bizim için önemlidir. Eleştirileri ve önerileri bizlere yol göstericidir. Yerel yönetimin projelerinin hayata geçmesi süresince yaşanan tartışmalara kent konseyi de dâhil olmalı ve mutlaka görüşünü bildirmelidir” dedi.

Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu’na Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, oda ve dernek temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Pala, konseyin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Pala, Kent Konseyi’nin birlikte çalışmanın ve ortak aklın en güzel örneği olduğunu söyledi. Pala’nın sunumunun ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Kent konseylerinin birlikte yönetim ilkelerini hayata geçiren demokratik platformlar olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Uzlaşma kültürünü geliştiren, çok ortaklı yönetim anlayışı ve tüm kent sakinlerinin katılımıyla yapılan konsey çalışmaları, yetkilerini kullanırken yöneticilere rehber olma özelliği taşımaktadır” dedi.

Eleştirileri ve Önerileri Bize Yol Göstericidir

Katılımcı yönetim açısından kent konseylerinin önemli olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Kent Konseyleri çalışmalarında demokrasinin gereği olan katılımcılılığı ön planda tutarak, yöneticilere fikirlerini bildirmeli, toplumu ilgilendiren konularda, kent projelerinde halkı bilinçlendirici çalışmalar yaparak, kentin yöneticileriyle sürekli temas halinde olmalıdırlar. Katılımcı yönetim anlayışı tam da burada devreye girerek kendini göstermelidir. Kent konseyinin görüşleri bizim için önemlidir. Eleştirileri ve önerileri bizlere yol göstericidir. Yerel yönetimin projelerinin hayata geçmesi süresince yaşanan tartışmalara kent konseyi de dâhil olmalı ve mutlaka görüşünü bildirmelidir. Biz yaşayan bir Manisa hayal ediyor ve yaşayan bir kent inşa etmek için çabalıyoruz” dedi.

Üzerimize Düşeni Yerine Getiriyoruz

Kentin sakinlerinden kurulu Kent Konseyi’nin kenti ilgilendiren konularda sessiz kalmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Biz yerel yöneticiler olarak, kentin sorunlarına eğilen kent konseyinin kararlarını önemsiyor, birlikte çalışmanın faydalı olacağı bilincini taşıyoruz. Örneğin bir önceki dönem yapılan Vatandaş Karnesi uygulaması sonucu ortaya çıkan verileri başkanlık olarak değerlendirerek mahalle ve birim bazında gerekli işlemleri başlatmış bulunuyoruz. Biz Manisa Kent Konseyinin çalışmalarını izliyor ve belediye olarak yapılması gerekenleri, üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Bu amaçla bugün yapılacak olan toplantının başarılı geçmesini ve bu gönüllü birlikteliğin aynı heyecanla devam etmesini yürekten diliyorum.”

Yeni Başkan Mustafa Genç

Başkan Ergün’ün ardından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de söz aldı. Özel, konuşmasında Kent Konseyi’nin tarafsızlığına ve demokrasiye olan katkısına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından seçimin yapılması için divan başkanlığı oluşturuldu. Divan başkanlığına MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun seçilirken, yazmanlıklara Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi ve Hasan Sezgin seçildi. Toplantıda Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu üyeliklerinin seçimi gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını koyan tek isim olan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Genç, üyelerin tamamının oyunu alarak Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Yürütme kuruluna ise, Ali Dilaver Öner, Afiz Çiçek, Yılmaz Kocatuğ, Murat Kümüştekin, Sevilay Altan, Mustafa Atalay ve Beyhan Yörür Seçildi. Ayrıca Kadın Meclisi Başkanlığı’na Seher Taydaş, Gençlik Meclisi Başkanlığına da Berna Albayrak seçildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu