Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.02.2012 11:16

Manisa Belediyesi Aile Rehberlik ve Danışma Merkezi, hizmete girdiğinden bu yana 300 kişiye sorunlarının çözümü noktasında yol gösterdi. Şubat ayı randevularının dolu olması dolayısıyla ancak Mart ayına randevu verebilen merkez, hiçbir ücret talep etmeden verdiği hizmetle daha fazla insana ulaşmak için çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu; “ Sosyal belediyeciliğin gereği olarak danışma hizmetini veriyoruz. Hizmetimizin insanımız tarafından benimsenmesi bizleri mutlu etti” dedi.

Manisa Belediyesi’nin bir ilke imza atarak eski Sıbyan Mektebi’nde hizmete açtığı Aile Rehberlik ve Danışma Merkezi, Manisalılar’ın sorunlarını çözebilme noktasındaki ilk adresi oldu. Önceki yıl hizmete giren merkez, beklenenin üzerinde ilgi görerek, eksikliği ortaya çıkardı. Geride kalan 8 aylık süre içerisinde 300 kişiye hizmet verdiklerini ifade eden merkez psikologu Özge Kutay, bu sayının yüzde 50’sini bayanların, yüzde 30’unu erkeklerin yüzde 20’sini de ergenlik dönemine giren gençlerin oluşturduğunu söyledi. Merkezin verdiği hizmete yönelik bilgi veren merkez psikologu Özge Kutay, insanların sorunlar karşısında kendini yalnız hissedebildiğini ve bu gibi durumlarda profosyonel desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Kutay, “Merkezimiz açıldığından bu yana gerek kişisel gerekse ailevi problemleri olanlar bizlere başvurdu. Problem yaşandığı zaman insan kendini yalnız hissedebilir ve çözümü noktasında doğru olanı bulmakta zorlanabilir. Bizler merkezimizde bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz. Açıldığımızdan bu yana da oldukça yoğun çalıştık. Hatta Şubat ayındaki randevularımız doldu. Ancak Mart ayına randevu verebiliyoruz. Bu da gösteriyor ki Manisa Belediyesi, kentimizin ihtiyacı olan bir hizmeti yerine getirmiştir” dedi.

Sorunları Farklı Bakış Açısı İle Çözüyoruz

Önceliğin çekirdek aileler olduğunu belirten Psikolog Özge Kutay, “Henüz 8 aylık bir merkez olmamıza rağmen hizmetimiz kulaktan kulağa yayılıyor ve sorunları olanlar burayı ilk adresleri olarak görüyor. Sadece merak ederek gelenler bile var. Bu bile bizler için sevindirici adımlar oldu. Öncelikle çekirdek aile dediğimiz anne, bana ve çocuktan oluşan aileler bizlere başvuruyor. Aile içindeki sorunları, imkanlarımız dahilinde çözüyoruz. Mesela evlenmeye hazırlanan çiftler de bizlere geliyor. Özellikle ergenlikteki sorunlarla baş edemeyen gençler ve aileleri psikolog yardımına ihtiyaç duyarak, merkezimize geliyor.” Diye konuştu. Randevu sistemi ile çalıştıklarını belirten Kutay, “Bir kişinin görüşmesi 45 dakikaya kadar sürebiliyor. Ailece geldikleri zaman 1-1,5 saatimizi onlara ayırabiliyoruz. Saat başı randevu verdiğimiz için çok daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Elbette herşeyi çözmemiz mümkün değil. Fakat zaten amacımız sorunlara farklı bakış açısı ile bakabilmeyi sağlamak, aslında çok büyük olmayan ancak kişinin büyüttüğü sorunları ve sorunun getirilerini farklı bir pencereden değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca hizmetimiz süreklilik de arzediyor. Mesela boşanma kararı evresinde bizlerle görüşen fakat yine de boşanan insanlar, boşandıktan sonra bizlere gelip önlerindeki süreyi nasıl kullanmaları gerektiğini sorabiliyor. Bizler çözemediğimiz sorunla karşılaştığımızda onları Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yönlendirebiliyoruz. Önemli olan aile bütünlüğünü sağlamak, kişisel sorunlarla baş etmeyi öğretmek, mutlu, huzurlu ve paylaşımcı yaşamın anahtarının kendi içimizde olduğunu hatırlatmaktır” dedi.

Belediyemiz Aile Sağlığına Önem Veriyor

Manisa Belediyesi’nin Aile sağlığına önem verdiğini ve sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu hizmeti sürdürdüğünü belirten Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu’da verilen hizmetin çeşitleneceğini belirtti. Ustamehmetoğlu,” Belediye Başkanımızın talimatlarıyla kurulan Aile Rehberlik ve Danışma Merkezi’ne kısa sürede büyük ilginin olması bizleri sevindirdi. Manisa Belediyesi’nin insani konulardaki hassasiyeti gelecek günlerde çeşitli hizmetlerle devam edecek. Bizler belediyeciliğin insan için yapıldığını bildiğimiz için önce insan felsefesi ile hareket ediyoruz.Bu konuda bize öneri ve fikirleri olanların fikir ve önerilerini de alabiliriz” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu