Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.02.2017 16:23

MANİSA Büyükşehir Belediyesinin il genelinde başlattığı toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi, Turgutlu’da da hayata geçti. Dönüşüm kapsamında ilçe merkeziyle mahalleleri arasında hizmet veren toplu ulaşım araçlarının yerine alınan 40 adet Jest marka aracın teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehirin tüm kadrolarıyla vatandaşlara en güzel hizmetleri vermek için çalıştığını vurguladı. Başkan Ergün, ilçeye 229 milyon tutarında yatırım yapılacağını da müjdeledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Turgutlu ilçesinde tamamladığı toplu ulaşımda dönüşüm çalışmaları kapsamında alınan 40 adet Jest marka toplu taşıma aracının teslim töreni, Turgutlu 15 Temmuz Şehitler Alanı’nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, ilçe koordinasyon şube müdürleri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı ve 17 No’lu Turgutlu Şehiriçi Minibüsleri, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Gökhan Yörüyen ve çok sayıda Turgutlulu katıldı.
“Minibüsçülerin bayramı”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Turgutlu Şoförler Odası Başkanı ve 17 No’lu Turgutlu Şehiriçi Minibüsleri, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Gökhan Yörüyen, bugünün minibüsçü esnafının bayramı olduğunu belirterek, kendilerine verdikleri destek ve gösterdiği ilgi nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Yörüyen’in ardından Karsan Pazarlama Müdürü Mehmet Apak kürsüye gelerek, dönüşüm süreci ile ilgili bilgi verdi.
Turgay Şirin Hizmetleri Anlattı
Daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kürsüye davet edildi. Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Büyükşehir Belediyesinin her alanda olduğu gibi toplu ulaşımda da radikal kararlar aldığını ve bunları hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Şirin, “Turgutlu halkımıza yakışan pek çok alana ulaşan hizmetler içinde modern ulaşıma da kavuşmak bizleri mutlu etmiştir. Ulaşım, çevre ve altyapı yatırımları noktasında Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle önemli çalışmalar yürüttük” dedi. Başkan Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında da bilgiler verdi.
Modern Dönüşüm
Son olarak kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Toplu ulaşımda dönüşüm adıyla il genelinde başlattıkları dev dönüşüm hamlesini Turgutlu’da da hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, “17 ilçemizde ve bu ilçelere bağlı mahallelerde toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişilere ait toplu taşıma araçlarının günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, engelliler kanunu kapsamında engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar ile değişimi kapsamında başlattığımız dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bildiğiniz gibi Manisa Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında sürücü kardeşlerimiz ve hat sahipleriyle sık sık toplantılar düzenledik. Turgutlu’muzda da yaptığımız bu toplantılar sonucunda Turgutlu şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren 40 muhtelif aracın, Ulaşım Ana Planı dönüşüm kapsamında 40 adet alçak tabanlı engelli taşımasına uygun araçlarla dönüşümü yapıldı. Bugün bu 40 aracımızın teslim töreni için bir aradayız. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah” dedi.
Dönüşüm Devam Edecek
Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında hâlihazırda Derbent, Çıkrıkçı, Avşar mahallelerinde çalışan 21 aracın da engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar ile dönüşümlerinin yapılacağını da belirten Başkan Ergün, “Plan kapsamında Turgutlu Mahallelerine toplu taşıma hizmeti veren araçlar ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Turgutlu ile Manisa arasında ulaşım hizmeti veren araçlarla ilgili de çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde Turgutlu’dan Manisa il merkezine faaliyet gösteren Turgutlu Özlem Seyahat’e ait 35 adet muhtelif aracın Ulaşım Ana Planımız kapsamında, 18 tane 17-25 yolcu kapasiteli araçlar ile dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Bu yeni araçların teslimi de peyderpey yapılmakta. Özetle değerli hemşerilerim, artık büyükşehir olan Manisa’nın hem yollarının hem de ulaşım araçlarının yeni ve modern bir hale kavuşması için bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
142 Kilometre Asfalt, 145 Bin Metrekare Parke
Toplu ulaşımda dönüşümle yeni, modern ve konforlu araçlarla vatandaşların seyahat etmesini amaçladıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Tabi bu araçlarımızın geçeceği yolları da unutmuyoruz. İl genelinde altyapı, asfalt, parke taşı ve yol bakım-onarım çalışmalarımızla çok önemli hizmetlere imza attık. Turgutlu’muzda da 2015-2016 asfalt dönemlerinde 142 kilometre yol asfaltlaması gerçekleştirdik. Yine aynı dönemlerde özellikle mahallelerimizde, eski adıyla köylerimizde yaptığımız çalışmalarla 145 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirdik” dedi.
5 Yeni Köprü Yapılıyor
Turgutlu’da 2016 yılında planlamasını yaptıkları 5 adet köprü projesinde çalışmaların başladığını belirten Başkan Ergün, şunları söyledi: “Bunlardan Çatalköprü, yıkılıp temel çalışmaları başladı. Çıkrıkçı’da yıkım çalışmaları devam ediyor. Urganlı Köprüsü’nde kazık çakımı yapılıyor. İzzettin Köprüsü çalışmaları devam ediyor. Karacaali Çayı Köprüsü’nde ise proje aşamasındayız. Özellikle kırsal alanda yaşayan kardeşlerimizin, tarım arazilerine ulaşmak için kullandığı bu köprüler mevcut durumuyla trafik akışını yavaşlatıyordu. İnşallah yeni köprülerde bu sorun ortadan kalkacak ve o yolları kullanan sürücü ve üreticilerimiz rahat bir nefes almış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”
32,5 Milyonluk Yatırımlar Bitmek Üzere
Turgutlu’nun en önemli sorunlarından biri olan D 96 yolu için güzel bir kavşak projesi hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Turgutlu ve Alaşehir kavşaklarının onayı Karayolları Genel Müdürlüğünden alındı. Turgutlu’muza sözümüzdü bu. Bu önemli projemizde zemin etüt, sondaj çalışmaları ile yol ve köprü uygulama projeleri tamamlandı. Altyapı yol ve deplase projeleri, keşif ve metraj incelemeleri devam ediyor. İhale günü 29 Mart olarak bugün bize haberi geldi. Bunun müjdesini vermek istiyorum. İnşallah bir aksilik çıkmazsa en geç Temmuz-Ağustos aylarında temel atma noktasına geliriz. Sizlerle beraber Turgutlu Kapalı Otopark ve Pazaryerini geçtiğimiz yıl açmıştık. Urganlı, Selvilitepe, Kabaçınar itfaiye noktalarını faaliyete geçirdik. Avşar, Akçapınar, İzzetin düğün salonları tamamlandı. Eski Belediye Binası restorasyonu, Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Irlamaz Çayı Çevre Düzenlemesi ve Oyun Grupları projelerimiz hızla devam ediyor. Yalnızca bu çalışmaların toplam maliyeti 50 milyon lira. Bu törenimizin ardından yapımı devam eden bu projelerimizi incelemeye gideceğiz. Bu yıl içinde inşallah bu saydığım hizmetlerin açılışını hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Turgutlu Vahşi Depolamadan Kurtulacak
Manisa tarihinin en büyük yatırımlarından bir tanesi olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin bitme aşamasına geldiğini de aktaran Başkan Ergün, “Manisa merkezimizin yanı sıra Turgutlu’muzu da yakından ilgilendiren bu önemli çevreci projemiz için buraya katı atık transfer istasyonu yapıyoruz. Yani, Turgutlu’nun atıkları bu istasyona aktarılacak, buradan da Uzunburun Tesislerine gelecek. Manisa merkezimizin 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömerken, Turgutlu’muzu da vahşi depolamadan yani çöpten kurtaracağız inşallah. Turgutlu Katı Atık Transfer İstasyonu yapım ihalesine Fen İşleri Dairemizce çıkıldı. Bunun yaklaşık maliyeti 800 bin lira olarak hesaplandı. Bunun yanında 944 bin lira yaklaşık maliyetli katı atık transfer istasyonu için çekici ve semi treyler ihalesine de çıkıldığını müjdelemiş olayım” dedi.
Gelecek Seçimler İçin Değil, Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz
Turgutlu’da yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere 2015 yılı sonunda Turgutlu’muzda atık su arıtma tesisinin yapımına başlamıştık. Artık son aşamasına geldiğimiz 165 bin nüfusa hizmet verecek bu önemli çevreci projemiz, Gediz Nehri’nin temizlenmesine de önemli katkı sağlayacak. Gerek Turgay Başkanım olsun, gerek şahsım olsun hep şunu söyledik. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. İşte bu güzel proje de gelecek nesillere tertemiz bir çevre bırakmak için yaklaşık 50 milyon liraya ulaşan bir bedelle hayata geçecek. Mart ayında test çalışmalarına geçilecek ve inşallah sonbahara kadar hizmet vermeye başlayacak. Turgutlu’nun olmazsa olmaz bu projesinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Ovacık Cazibe Merkezi Olacak
Ovacık Yaylası’na yapmayı planladıkları Gençlik Kamp Merkezi Projesi için Ocak ayı meclisinden gerekli yatırım kararını çıkardıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Daha önce Orman Genel Müdürlüğü’nden aldığımız izin, dün tarafımıza ulaşan yazıyla geri alındı. Siyasi olduğunu düşünmek istemiyorum. Bununla ilgili Sayın Valimiz başkanlığında bir toplantı yapıldı ve bu projenin yapılması noktasında görüş birliği olduğu bilgisi tarafımıza ulaştı. Bu sebeple Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Bungalov evleri, sporcu konaklama tesisi, doğa yürüyüş parkurları, hobi bahçeleri, nizami futbol sahası, tenis sahası, basketbol sahası, yaz-kış kullanılabilecek yüzme havuzları, restoran, kamp alanları gibi çok sayıda aktivitenin yer alacağı Ovacık Yaylası, cazibe merkezi haline gelecek. Burada yaşanacak olan bu hareketlilik, ileride Turgutlu’nun dağ köylerinin yer aldığı bu bölgeye ciddi anlamda hareket getirecek. İnşallah bir aksilik çıkmazsa bu yıl ihalesini yapıp, kazmayı vurmanın çabası içindeyiz. Burada bir parantez daha açmak gerekirse; Ovacık Projemizin çevresinde yer alan Kuşlar, Hacıisalar, Yunusdere, Ören, Karaköy ve Kabaçınar köylerimizde kırsal turizmi geliştirmek için değerli ekip arkadaşlarımızla birlikte proje etüt çalışmaları yapıyoruz. İnşallah kısa sürede bunun detaylarını da Manisa ve Turgutlulu hemşerilerimizle paylaşacağız” diye konuştu.
ÇKSM’lerde 665, MABEM’de 830 Öğrenci
Çocukların ve gençlerin eğitimi için Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerini ve MABEM kurslarını 17 ilçede hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Turgutlu’muzda 7 Eylül Mahallesi, Ergenekon Mahallesi ve Selvilitepe mahallelerimizde 3 tane Çocuk Kültür ve Sanat Merkeziyle hizmet veriyoruz. Bugün Ergenekon Mahallemizde bulunan Çocuk Merkezimizin de sembolik olarak kurdelesini keseceğiz. Bugün bu merkezlerimizden tam 665 çocuğumuz faydalanır duruma geldi. MABEM’de ise tam 830 öğrencimiz eğitim görüyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlarken, onların geleceğe güvenle bakmalarını, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını idrak etmelerini ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye haykırmalarını hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm çocuklarımıza bir kez daha sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.
Turgutlu Amatör Kulüplerine 2 Yılda 120 Bin TL
Dar gelirli vatandaşlar için Gıda Bankası’nı 2016 yılının başında hayata geçirdiklerini de hatırlatan Başkan Ergün, amatör spor kulüplerine de destekler sağladıklarını belirterek, şunlara yer verdi: “Turgutlu’da 2016 yılında 512 hemşerimizin faydalandığı Gıda Bankası’ndan bugün itibariyle 523 gerçek ihtiyaç sahibi kardeşimiz faydalanıyor. Allah yardımcıları olsun diyor, yüzlerini bir nebze de olsa güldürebiliyorsak, evlerinde sıcak bir aş pişmesine vesile oluyorsak ne mutlu bizlere. Geçtiğimiz 2016 yılında amatör futbol kulüplerimize nakdi yardım yapmaya başladık. Turgutlu’muzda da Turgutluspor, İstasyon Gençlik, Turgutlu Belediyespor, Kasabaspor, Alemspor, Selvilitepespor, Çepnidere ve Urganlıspor kulüplerimize 2016 yılında 51 bin, 2017 yılında da 69 bin olmak üzere toplam 120 bin liralık nakdi yardım yaptık.”
Turgutlu’ya Prestij Caddeleri Geliyor
Turgutlu’da Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi prestij caddeleriyle ilgili il genelinde önemli çalışmalar yapıyoruz. Turgutlu’muzda da Akçakmak, 7 Eylül, Cevdet Öktem, Manisa Yolu, Şehitler Yolu ve Cumartesi Pazarına giden caddelerin ihalelerini gerçekleştirdik. Fatih Caddesi ise ihale aşamasında. Kırsal Hizmetler Dairemizin çiftçimiz için yaptığı yatırımlar hızla devam ediyor. Arıcılığın geliştirilmesi, meyveciliğin geliştirilmesi, sulama göletleri, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi gibi geniş yelpazede üreticimizin yüzünü güldürecek ve gelirlerini arttıracak projeler üretiyoruz. Aynı şekilde Sağlık İşleri Dairemizin ve Mezarlıklar Dairemizin çalışmaları hepinizin malumu. Türkiye’de mezarlık hizmetlerini en iyi yapan belediyeler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi birinci. 65 yaş üzeri ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın sağlık bakımları, evlerinin temizliği gibi onların yalnız olmadığını hissettirmek adına hayata geçirdiğimiz Evde Bakım Hizmetleri, Turgutlu’muzda da devam ediyor” dedi.
131 Milyonluk Yatırım Yapılacak
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı ile ilgili çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon hatları ve dere temizliği çalışmalarının da hızla sürdüğünü belirten Başkan Ergün, “Akıllı sayaçla ilgili burada yükleme noktasında bir takım sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bununla ilgili 96 nokta ve ManisaKart ile yani 296 nokta devreye sokarak bu sıkıntılara son vereceğiz. Bugüne kadar, yani 2015 yılından bu yana Turgutlu’muza yaptığımız yatırımların maliyeti ne kadar biliyor musunuz? Toplamda Turgutlu’muza 131 milyon liralık yatırım gerçekleştirmiş olduk. Yapımı devam eden projelerimizle beraber 98 milyon TL olacak. Yani toplamda Turgutlu’ya tamı tamına 229 milyon gibi bir yatırımı inşallah sağlamış olacağız” diye konuştu.
Dönüşümde Emeği Geçenlere Teşekkür
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte sadece ve sadece sevdaları olan şehrine hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bunun teveccühünü de sizler bizlere gösteriyorsunuz. Sizlerin oylarıyla en başarılı büyükşehir belediye başkanları listesinde hep üst sıralarda yer alıyoruz. Bu gurur hepimizin. Allah hepinizden razı olsun. Bu duygularla Turgutlu’muzda hizmet verecek 40 adet Jest aracımızın kazasız, belasız toplu taşıma yapmasını diliyorum. Toplu ulaşımda dönüşüm çalışmalarında emeği geçen Ulaşım Daire Başkanımız Mümin Deniz ve ekibine, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı ve 17 No’lu Turgutlu Şehiriçi Minibüsleri, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Gökhan Yörüyen ve şoför arkadaşlarıma, Karsan firmasının değerli yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dönüşümümüz hayırlı olsun diyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Minibüslerin Anahtarı Başkan Ergün’e
Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı ve 17 No’lu Turgutlu Şehiriçi Minibüsleri, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Gökhan Yörüyen sahneye gelerek, temsili anahtar teslimini gerçekleştirdi. Okunan dualar eşliğinde yeni araçlar hizmete girerken, Başkan Ergün tüm sürücülerle tek tek tokalaşarak, kazasız-belasız sürüşler diledi. Karsan Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Apak’ın minibüslerin temsili anahtarını Başkan Ergün’e teslim etmesi ve plaket takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çektirilmesiyle tören son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu