Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.03.2017 10:27

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Ahududu’ adlı tiyatro oyunu TÜRKAV yararına sahne aldı. Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği oyunu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşi Şeyda Ergün ile birlikte izledi.

Manisa’ya tiyatroyu sevdiren ve birbirinden güzel oyunları sanatseverlerle buluşturan Manisa Büyükşehir Belediyesi kamu yararına çalışan derneklere de destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Ahududu’ adlı tiyatro oyunu TÜRKAV yararına sahne aldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelenen oyunu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Manisa Garnizon Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Şehnaz Başaran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyespor Genel Koordinatörü Alpaslan Ustamehmetoğlu, TÜRKAV Derneği Manisa Şube Başkanı Osman Kurtulmuş ve dernek üyeleri ile çok sayıda Manisalı tiyatro sever izledi. 

Usta Oyunculardan Kara Komedi

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri ‘Ahududu’ adıyla Usta Tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlendi. Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler ve Özgür Yetkinoğlu’nun oynadığı kara komedi insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor. Usta oyuncular Suna Keskin ve Melek Baykalın ahududu kadınlarını canlandırdığı oyun her dakikasında barındırdığı güldüren esprileri ile Manisalı sanatseverlere kahkaha dolu bir tiyatro gecesi yaşattı. Oyuncular oyun sonunda ayakta alkışlandı.

Manisa Sanat Şehri Olmuş

Oyunun sonunda TÜRKAV Derneği Manisa Şube Başkanı Osman Kurtulmuş, desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Oyunun yönetmeni ve oyuncularından olan Nedim Saban ise, Manisa’nın yıllar önce geldiği haliyle şimdiki hali arasında büyük fark olduğunu ve adeta kültür ve sanat şehri olduğunu belirtti. Saban, “Bizleri sizlerle buluşturduğu için ve sanata ve sanatçıya verdiği desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Sanata Her Zaman Destek Vereceğiz

Sahneye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sanata ve sanatçıya desteklerinin devam edeceğini belirtti. Başkan Ergün, “Her ay Manisalı sanat severlerimizi bir veya iki tiyatro oyunu ile buluşturuyoruz. Kamu yararına çalışan derneklerimize destek olmaya devam edeceğiz. Kültür ve Sanatın yanındayız. Bugün destek olduk yarın da destek olmaya devam edeceğiz. Geleceğe umutla bakacağız. Hiçbir zaman da umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bugün bizlere çok güzel bir tiyatro gecesi yaşattınız. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu