Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.03.2017 19:55

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Hamzabeyli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ergün,  Manisa’ya hizmet sevdası ile büyük projeleri kazandırdıklarını ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.  

Cuma gününü Şehzadeler ilçesi Çobanisa, Hamzabeyli ve Hacıhaliller Mahallelerinde geçiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hamzabeyli mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi.  Başkan Ergün'e Hamzabeyli ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Maski Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, meclis üyeleri, daire başkanları, ve çevre mahallelerin muhtarları eşlik etti. Hamzabeyli mahallesi sakinleri yoğun yağışa rağmen mahallelerini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü coşkuyla karşılarken, Mahalle Muhtarı Mustafa Aydemir, Başkan Ergün'e çiçek takdim etti. Başkan Ergün’e ziyaretinde konuşan mahalle muhtarı Mustafa Aydemir, “Sizleri burada görmekten dolayı büyük mutluluk içerisindeyiz. Hoşgeldiniz” diye konuştu. Vatandaşlar ise Başkan Ergün’e “Siz yolların kralısınız. Yapmış olduğunuz yol hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz”  ifadelerinde bulundular.
Yapılanmadan Sonra Büyükşehir’e Yakışan Hizmetler Yaptık
Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra hızlı bir yapılanma sürecine geçtiklerini ve sorunsuz bir şekilde bunu tamamladıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa, 1 milyon 400 bin nüfusa sahip bir şehir ve biz bu nüfusun tamamına hitap ediyoruz. Sadece ilçe belediyelerinin yapmakta yükümlü olduğu yani, sorumlu olduğu alanlar hariç. Manisa’nın il genelinde 4 bin 550 kilometrelik yol ağı tamamen Büyükşehir’e aittir. Bugüne kadar 2 bin 800 kilometrelik bir yol ağının asfalt çalışmasını da Allah’ın izniyle tamamladık. Çobanisa, Hacıaliller ve Hamzabeyli güzergahında da asfaltlama çalışması yaptık. Yapılanma sürecini Allah’ın izniyle tamamladık. Bu yapılanmanın ardından tüm ekiplerimiz 5 bin 700’e ulaşan personelimiz sahada hizmetlerini yapmaya devam ediyor” diye konuştu.
Manisa Genelinde Büyük Yatırımlar
Manisa genelinde İtfaiye hizmetlerinin ağını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa genelinde 57 adet İtfaiye noktasından 37 adetini sıfırdan inşa ettik. Bu noktalara 20 milyon liranın üzerinde araç temini yaptık. Toplam yatırım bedeli ise 30 milyon liraya yaklaşan bir rakamdır. Sadece asfalt çalışmalarına bahsettiğim 2 bin 800 kilometrelik yol ağına harcadığımız rakam 220 milyon liranın üzerindedir. İnşallah 2017 yılında 100 milyon liralık bir rakamla ile asfalt çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Asfaltından taş döşemeleri, su depolarının yapılması, yenilenmesi, ilaçlama, itfaiye, cenaze ve mezarlıkların temizlenmesiyle hizmetlerimizi eksiksiz yapıyoruz. Bugüne kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde taş kaplama çalışması yaptık. Mevcut su depoları bakılamayacak bir durumdaydı. Bunların çok kötü durumda olanlarını yeniden inşa ettik. Bakıma ihtiyacı olan yerlerin tamirini ve düzenlemesini yeniden yaptık. 94 mahallenin üst yapısı alt yapısı tamamlandı. İl genelinde 114 mahallenin daha alt yapı çalışmalarına start vereceğiz” diye konuştu.
40 Yıllık Çöp Sorunu Ortadan Kalkıyor
Manisa’nın 40 yıldır çözülemeyen çöp sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Bu kapsamda 110 milyon TL’lik projeyle çöp sorununu da biz çözüyoruz. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri önümüzdeki ay test çalışmalarıyla hizmete giriyor. Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin tüm çöpleri burada toplanacak. Manisamıza hayırlı olsun. Eski çöp alanında peyzaj çalışması yaparak kentimize yeni bir sosyal alan kazandıracağız” diye konuştu. Başkan Ergün, Gediz’in kurtarılması noktasında atık su arıtma tesislerini hayata geçirdiklerini belirtti.
Ulaşım Noktasında Büyük Yatırımlar Yaptık
Manisa’da ulaşım hizmetleri konusunda da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “İl genelinde 113 tane otobüs aldık. 30 büyükşehir içerisinde Ulaşım Master Planı tamamlayan ilk büyükşehirlerden bir tanesiyiz. Sorunlar olacaktır. Konuşarak iletişim kurarak bunları da ortadan kaldıracağız. Vatandaşımızın mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmalar yapılacak” diye konuştu.
Öğretmenevi Kavşağı İhalesi Yapıldı
Manisa’da Öğretmenevi Kavşağı projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Eski Garaj Yeni Projesi de 150 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Bu projenin de önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Bir aksilik olmadığı müddetçe Yaz aylarında orada ilk kazmayı vuracağız. Bin tezgahlık pazaryerinden, mağazalarından, 2 bin araçlık otoparkından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Manisa Müzesi ve Kütüphanesinden, salonlarına, Kültür Merkezine kadar her şeyi bulunduran Eski Garaj Yeni Proje yaklaşık olarak 300 milyon liralık bir bedele mal olacak. Bunun yanı sıra Turgutlu’da, Alaşehir’de köprülü kavşaklar yaparak ulaşımın daha rahat ve modern olması çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.
Ayrım Yapmadan Tek Amacımız Hizmet
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerini ayrım yapmadan 17 ilçenin tamamına adaletli dağıtarak her bölgeye hizmet götürdüklerini belirten Başkan Ergün, “Çizgimiz bundan sonra da devam edecek. İki yıllık hizmet süremiz kaldı. Bu süreçte Manisa’ya en iyi şekilde hizmetleri götürmeye devam edeceğiz. Turgutlu’da, Irlamazı yeniden yapıyoruz. Salihli’de Pazaryeri ve Otopark yapıyoruz. Salihli’de Gümüşçayı yapılıyor. Selendi’nin meydanı yapılıyor. Sarıgöl’ün yolları bulvarları yapılıyor. Kula ilçemizi bir görün, neler değişmiş göreceksiniz. Artık insanlar bulunduğu yerde kendini huzurlu hissetsin, güvenli hissetsin amacındayız. Yine ova yollarında düzeltmeler yaptık. Bu bölgede de sıkıntılı olan ova yolarında da gerekli çalışmaları yapacağız. Onun da bugün burada sözünü veriyorum” dedi.
Evde Bakım Hizmeti Muhtacın Yanındayız
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının Evde bakım Hizmetleri adı altında yeni bir uygulama başlattığını belirten Başkan Ergün, “Gerçekten ihtiyacı olan, bakıma muhtaç olan insanlarımızın evine gidiliyor, hemşire, doktor, temizlikçiler eşliğinde bakım yapılıyor. Şu anda 250’nin üzerinde bakıma muhtaç olan vatandaşa hizmet veriliyor. Bu insanlarımızı bizlere bildirin, ekiplerimiz hemen gelsin” diye konuştu.
Vatandaşlarımızla Bir Arada Olacağız
Artık sahada olacaklarının da altını çizen Başkan Ergün, “İlk defa Çobanisa’dan start verdik. Bundan sonra Allah’ın izniyle hafta da bir gün, iki gün 17 ilçemizde gidebildiğimiz noktaya kadar gideceğiz. Hizmetlerimizi inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızla bir arada olacağız” diye konuştu. Başkan Ergün, Hamzabeyli Mahallesinden ayrılırken çocuklar kırtasiye seti ve top hediye etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu