Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.03.2017 17:23

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi, ilçeler arası ulaşımda kullanılacak 59 aracın daha dönüştürülmesiyle devam etti. Araç teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı, Kula ve Turgutlu’da hizmet vereceğini, diğer ilçelerde de bu çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Ergün, il genelinde Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ve yeni projelerle ilgili de önemli müjdeler verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dönüşüm projesine filosuna 59 araç daha dahil ederek devam etti. İlçeler arası ulaşımda kullanılmak üzere dönüşümü yapılan 59 yeni araç, Cumhuriyet Meydanı’ndaki görkemli törenle ilçelere teslim edildi. Araçların tanıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Koordinatörleri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, kooperatif başkanları, araç sahipleri ve Manisalılar katıldı. Araç teslim töreninden önce Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri, coşkuyla marşlar söyledi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından tören konuşmaları yapıldı.

Başkanımız Bize Hep Destek Oldu

Kooperatifler adına Turgutlu Kooperatifi Başkanı Mehmet Solmaz söz aldı. Solmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendilerine destek olduğunu belirtti ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Turgutlu Kooperatif Başkanı Mehmet Solmaz’dan sonra Volkswagen Firma Yetkilisi Mehmet Doğangül ve Mercedes Firma Yetkilisi Turhan Dik konuşmalar yaptı. Volkswagen Firma Yetkilisi Mehmet Doğangül dönüşümü yapılan araçların Manisa’ya hayırlı olmasını dilerken, Mercedes Firma Yetkilisi Turhan Dik de modern ve konforlu araçların Manisa’ya yıllarca hizmet vereceğini dile getirdi.

Ulaşım Ana Planı Doğrultusunda Çalışıyoruz

Törende son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşma yaptı. Başkan Ergün, “Manisa il genelinde Ulaşım Ana Planlarımızı tamamladıktan sonra ilçe ilçe, mahalle mahalle başlattığımız dönüşüm çalışmalarımıza bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Bu vesileyle sizlerle bir arada bulunmaktan, hizmet ve projelerimizi birebir anlatacak olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Dönüşümü tamamlanan ilçeler arası toplu taşıma araçlarımızın teslim törenine hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

İlçeler Arası Ulaşımda Modern Dönüşüm

2014 yılında büyükşehir olan Manisa’nın sorunlarını madde madde, başlık başlık, bölüm bölüm ayırarak planlı, programlı ve radikal çözümlerle bu sorunların üzerine gittiklerini belirten Başkan Ergün, “Ulaşımda da ilimiz genelinin tam manasıyla röntgeni diyebileceğimiz Ulaşım Master Planlarını yaptık. 17 ilçemizden ilimiz merkezine ve köylerden ilçe merkezlerine toplu taşıma hizmeti veren araçların hareket saatleri, kaç yolcu taşıdığı gibi A’dan Z’ye tüm verileri topladık. Ulaşım Master Planlarının ardından periyodik olarak toplu ulaşımda dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. 2012 yılında Manisa merkezinde başlattığımız radikal dönüşümü, ilimiz geneline yaymak için Ulaşım Dairesi Başkanlığımızla gece-gündüz demeden planlamalarını yaptık. İlimiz genelinde günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, kameralı ve engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya başladık. Bugün de Ulaşım Ana Planı kapsamında, Ahmetli, Gölmarmara, Kula, Köprübaşı ve Turgutlu ilçelerimizde ilçeler arası çalışan toplu taşıma araçlarının dönüşüm çalışmalarını tamamlamış olmanın mutluluğuyla karşınızdayız. Bugün burada ilçeler arası hizmet verecek araçlarımızın anahtar teslimini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

5 İlçenin Dönüşümü Tamamlandı

İlçelerarası ulaşımda kullanılmak üzere dönüşümü yapılan 59 aracın Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı, Kula ve Turgutlu’da hizmete gireceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, araçların kullanılacağı güzergahlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Ergün, Ahmetli’de Ahmetli-Turgutlu ilçeleri arasında toplu taşıma hizmeti veren 16 aracın 8 adet yeni nesil engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar (Mercedes-Sprinter) ile değişimi yapıldı. Gölmarmara’da, Gölmarmara, Akhisar, Salihli ve Manisa Merkeze toplu taşıma hizmeti veren 33 aracın 14 adet yeni nesil engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar (Volkswagen-crafter) ile değişimi yapıldı. Köprübaşı’nda, Köprübaşı-Salihli ilçeleri arasında toplu taşıma hizmeti veren 12 aracın 6 adet yeni nesil engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar (Volkswagen-crafter) ile değişimi yapıldı. Kula’da, Kula-Salihli, Kula-Manisa arasında toplu taşıma hizmeti veren 25 aracın 13 adet yeni nesil engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar (Volkswagen-crafter) ile değişimi yapıldı. Turgutlu’da Turgutlu-Manisa arasında toplu taşıma hizmeti veren 35 aracın 18 adet yeni nesil engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar (Mercedes-Sprinter) ile değişimi yapıldı. Yani toplamda 126 aracın 59 adet alçak tabanlı engelli erişimine uygun araçlarla dönüşümünü gerçekleştirdik. Allah’ın izniyle bu teslim törenimizin ardından yeni araçlarla toplu taşıma hizmeti verilmeye başlayacak. Tabi bu dönüşümle birlikte Manisa Kart da tüm bu araçlarımızda geçerli olacak. Engelli, 65 yaş üstü, şehit yakını ve gazilerimiz başta olmak üzere Manisa Kart sahibi olan tüm vatandaşlarımız, Manisa kartlarını okutarak seyahat edecekler. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Projelerden Bahsetti

Büyükşehir sürecinden sonra geçen 3 yılda çok ve önemli işler yaptıklarının altını çizen Başkan Ergün, “17 ilçemizde Gıda Bankaları, Çocuk Kültür Sanat Merkezleri, MABEM Kursları bunların başında. İlimiz genelinde muazzam bir asfalt, parke taşı ve yol çalışmaları yaparak 2 yılda 2 bin 863 kilometre asfaltlama yaptık. Aynı şekilde özellikle köylerimizde, yani mahallelerimizde 1 milyon 601 bin metrekare parke taşı döşedik. 17 ilçemizde ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında Yunusemre-Muradiye, Şehzadeler, Soma, Alaşehir, Akhisar, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı ilçelerimizde 359 aracın yenilenmesine öncülük ettik. Tabi yaptığımız çalışmaları tek tek saymaya kalksak buna zamanımız yetmez. Ancak gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse MASKİ Genel Müdürlüğümüz yıllarca hizmete hasret kalan ilçelere dolayısıyla vatandaşlarımıza ulaşmış, yolu olmayan, suyu olmayan, kanalizasyon hattı bulunmayan mahallelerimize adeta hayat vermiş vermeye de devam etmektedir” diye konuştu.

Çevreci Yatırımlar, Manisa’nın Geleceği

Çevreci projeler ile hem bugüne, hem de gelecek nesillere çok önemli hizmetler yaptıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bunlardan ilk sıraya hiç şüphesiz Uzunburun’da yapımında artık sona geldiğimiz Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni gururla koyabiliriz. Turgut Özal Mahallemizde, şehrin içinde kalan ve yaşanan patlamalarda halk sağlığını tehdit eden vahşi depolama sahasını tarihe gömmemize artık sayılı günler kaldı. Ne mutlu bize ki, Cenab-ı Allah bizlere bu önemli ve Manisa tarihinin en büyük, en çevreci yatırımını yapmayı nasip etti. Bu tesis faaliyete geçtiğinde ilk etap da Şehzadeler, Yunusemre, Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli ilçelerimizin katı atıklarını bertaraf edeceğiz. Daha sonra diğer ilçelerimize yapacağımız aktarma istasyonları ile tüm ilçelerimizin vahşi depolama sorununa son vereceğiz. Bu dev projemiz, Manisa’nın en az 30 yıllık atıklarını geri dönüşümle ayrıştıracak ve enerji üreterek ekonomiye de katkı sağlayacak önemli bir tesis olacak” dedi.

Atıksu Arıtma Tesislerine Dikkat Çekti

Gediz Nehri ve Bakırçay Havzasını kirlilikten kurtarmak için atıksu arıtma tesislerini bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Ergün, “Birçok ilçemizde başlattığımız ve atık suları tehlike olmaktan çıkaracak, ovalarımızı sulayacak, nehirlerimizi temizleyecek atık su arıtma tesislerimiz de bir bir hayata geçiyor. 58 Milyonluk yatırımla hayata geçireceğimiz merkezdeki atık su arıtma tesisimizin inşaatı da hızla devam ediyor. Turgutlu’da, Soma’da ve diğer ilçelerimizde atık su arıtma tesislerimizi de tamamlayınca Gediz Nehri ve Bakırçay Havzası’nı da kirlilikten kurtaracağız. Bu ne demek biliyor musunuz? Tarım arazilerini sulayan bu iki havzanın temizliğiyle tarım ve hayvancılığa adeta bir can suyu sağlamak demek. Bu, gelecek nesillere yaşanabilir bir Manisa bırakmak demek. Her zaman ifade ettiğim bir şey var: Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Biz hizmetin siyaseti olmaz diyoruz. Bu hep böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak” diye konuştu.

Merkezdeki Projeler Start Alıyor

17 ilçede devam eden projelere dikkat çeken Başkan Ergün, “Akhisar’dan Ahmetli’ye, Turgutlu’dan Soma’ya, Salihli’den Gördes’e, Sarıgöl’den Kula’ya, Demirci’den Selendi’ye kadar her bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Artık sahadayız. Tüm ilçelerimizi ziyaret ederek projelerimizi, hizmetlerimizi anlatacağız. Törenimizi merkezde yaptığımız için biraz da merkez projelerimizden söz etmek isterim. “Eski Garaj Yeni Proje” adıyla tanıttığımız projemizin inşallah bir aksilik olmazsa 15 gün sonra ihalesini yapacağız. Manisa’ya yakışır Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, modern sergi salonları,  yeni pazar yeri, otopark ve meydanları ile birçok alanı içinde barındıran bu dev proje, Manisa’mıza çok yakışacak. İnşallah temelini ve tamamlanmasını görmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip eder. Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasındaki bölgede planladığımız ve şehrimizin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak kavşak projemizin ihalesi bu hafta yapıldı. Şehzadeler Belediyesi ile işbirliği içinde Sümerbank içine şekillendirdiğimiz Sümerpark projemizde müteahhite yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı. Projemizin hayata geçmesiyle Manisa’mıza dev bir sosyal tesis daha kazandırmış olacağız” dedi.

Kazasız Belasız Kullanılsın

Manisa’ya hizmet için sürekli çalışacaklarının altını çizen Başkan Ergün, “Bu duygularla ilçeler arası hizmet verecek olan yeni araçlarımızın kazasız belasız hizmet vermesini ve Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Dönüşümde emeği geçen tüm paydaşlarımıza, kooperatiflerimize, şoför esnafımıza,  daire başkanlarımızdan çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse mübarek Üç Ayların başlangıcı ile birlikte Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Bu mukaddes günlerin ülkemize, milletimize, Manisa’mıza ve tüm İslam coğrafyasına huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesileyle hepinize törenimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, yeni araçların bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız, belasız kullanın” dedi.

Araçları Tek Tek İnceledi

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından dualarla kurban kesimi yapıldı. Kurdela kesimi ile devam eden törende Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e plaket takdim edildi. Daha sonra araç sahipleri ile tek tek tokalaşan Başkan Ergün, kazasız belasız kullanılmasını diledi. Araç teslim töreninden sonra dönüşümü yapılan araçlar şehir turu yaparak, ilçelerine gönderildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu