Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
12.05.2017 17:29

Sarıgöl’de Toplu Açılış Şöleni

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl’e hizmetlerin bitmeyeceğini belirterek, 2016 yılında ilçeye toplam 69 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydederek, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin ilçeye 2017 yılında 55 milyon liralık daha yatırım yapacağını müjdeledi.
 ‘6 Temel Atma 22 Açılış’ adlı toplu açılış ve temel atma töreni, Sarıgöl Hükümet Konağı Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, eşi Nevra Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, başkan danışmanları, daire başkanları, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Necati Selçuk, “Gurur duyuyorum”
Açılış öncesi Sarıgöl Belediyesi Halkoyunları ekibi gösteri yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, 3 yılda verdiği sözleri fazlasıyla yerine getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi. Sarıgöl’ün artık kabuğunu kırdığını ve değişimi yaşadığını belirten Başkan Selçuk, 3 yılda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesinin ilçede önemli adımlar attığını, çok sayıda hizmeti hayata geçirdiğini söyledi.
Başkan Ergün’e Sürpriz Video
Belediye Başkanı Necati Selçuk konuşmasının ardından Başkan Ergün’e bir de sürpriz yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yalnızca hizmet düşüncesiyle 17 ilçeye çok önemli çalışmalar kazandırdığını ve Sarıgöl’e de önemli hizmetler kazandırdığını belirten Başkan Selçuk, Sarıgöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Sarıgöllü muhtarlarla vatandaşların Başkan Ergün’e teşekkürünü içeren videoyu gösterime sundu. Videoyu izlerken duygusal anlar yaşayan Başkan Ergün, tüm Sarıgöllülere teşekkür etti.
“Sözlerimizi fazlasıyla yerine getirdik”
Daha sonra kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Başkan Ergün, “Yazın artık kendini hissettirmeye başladığı bu güzel günlerde Sarıgöl’ümüzün vefakâr sakinleriyle, siz değerli kardeşlerimle, ağabeylerimle, bacılarımla buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Toplu açılış ve temel atma bahane, Sarıgöllü hemşerilerimle bir arada olmak şahane diyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Sarıgöl Belediyemizin ilçemize kazandırdığı eserlerin toplu açılışları ve kazandıracağı eserlerin temel atma törenleri vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. 2014 yılında burada Bağbozumu Şenliklerine katılmış ve Sarıgöl’de yapacağımız hizmetleri hayallerinizin bile almayacağını söylemiştim. Biliyorsunuz, kolay kolay söz vermem. Ama söz verdim mi, tutarım. Çok şükür bugün karşınızda bu sözlerin çok daha fazlasını yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak bulunuyorum” dedi.
“Sadece hizmeti düşündük, siyaset yapmadık”
Sarıgöl’ün çalışkan Belediye Başkanı Necati Selçuk ile birlikte vatandaşların hak ettiği hizmetleri alması için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, “El ele verdik. Siyaset yapmadık. Sadece işimizi, Sarıgöl’de yaşayan kardeşlerimizin Manisa’da yaşayanlardan bir farkının olmadığını, Manisa merkezindeki vatandaş nasıl vakit geçiriyorsa, Sarıgöl’de yaşayan kardeşimizin de aynı imkanlara ulaşmasını düşündük. İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için Gıda Bankası, çocuklarımız eğitim hayatına daha etkin başlayabilsinler diye Çocuk Kültür Sanat Merkezleri, dershaneye gitme imkanı bulamayan gençlerimiz için MABEM kursları, altyapısı, kanalizasyonu olmayan mahallelerimize altyapı hizmeti gibi çok sayıda çalışmaya Sarıgöl’de imza attık. Bitti mi, bitmedi. Alaşehir Caddesi’ndeki çalışmamızı beğendiniz mi? Sarıgöl’ümüze güzel bir Kent Meydanı da kazandırdık. Sarıgöl Kent Meydanı düzenlemesi işinde yaklaşık 2000 metre asfalt yol, bisiklet yolu, kaldırım düzenlemesinin yanında 500 metrekare sergi alanı, 1645 metrekare festival alanı, süs havuzu, araç otoparkı, 1050 metrekare tören alanı ve kafe alanlarını bu güzel ilçemize kazandırdık. İşinden, bağından yorgun dönen vatandaşlarımız ilçesinde hoşça vakit geçireceği yepyeni bir sosyal alana kavuşmuş oldu. Güle güle kullanın, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Düğün Salonları ve İtfaiye Amirliği Açılıyor
Dadağlı, Özpınar ve Kızılçukur düğün salonlarını tamamladıklarını belirten Başkan Ergün, “Gençlerimiz buralarda dünya evine girecek, Sarıgöllü hemşerilerim özel günlerini, taziyelerini, toplantılarını burada gönül rahatlığıyla yapacaklar. 3 mahallemize de hayırlı uğurlu olsun. 17 ilçede büyükşehir bünyesinde bulunan itfaiyecilik hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi için önemli çalışmalar yaptık. Allah korusun, olmasını istemeyiz ancak olası bir yangına, kazaya ve benzeri olaylara zamanında müdahale etmek amacıyla il genelinde itfaiye amirlikleri ve müfrezeler inşa ettik. Sarıgöl merkezimize de güzel bir itfaiye amirliği inşa ettik. Açılışlarımız arasında bu da var. Gönül ister, hiç kullanılmasın ama bunlar da hayatın gerçekleri. 2014 yılında buraya geldiğimde Siteler Parkı’nın içler acısı halini görmüş, orada yaşayan kardeşlerimizin bizden talebi olan park ve yeşil alan düzenlemesinin yapılacağının sözünü vermiştik” dedi.
“Daha güzel bir Sarıgöl için çalıştık”
2016 yılında yaptıkları toplu açılış ve temel atma töreninde Siteler Parkı’nın da söz verdikleri gibi temelini attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Bugün Allah’a şükürler olsun ki, oradaki çalışmamızı da tamamladık ve açılışını yapma noktasına geldik. Sarıgöl Belediyemizle el ele vererek, 2 bin 500 metrekarelik alanda kafeteryası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, yeşil alanlar ve oturma banklarının bulunduğu gece ayrı, gündüz ayrı bir güzel yaşam alanını sizlerin hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın inşallah. Sarıgöl Belediyemizin de çok güzel çalışmaları var ve bugünkü açılışlarda belediyemizin bu hizmetlerini de açmış olacağız. Necati Başkanım bunları anlattı. Gerçekten önemli ve güzel hizmetler olmuş. Ben sizler adına bir kez daha Başkanımıza teşekkür ediyorum. El birliğiyle, gönül birliğiyle çok daha güzel bir Sarıgöl için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
MASKİ 47 milyonluk Yatırım Yapacak
MASKİ Genel Müdürlüğünün de çok önemli yatırımları ve çalışmaları olduğunu anlatan Başkan Ergün, şunlara yer verdi: “95 mahalle projemiz vardı biliyorsunuz. İçme suyu hattından kanalizasyona kadar tüm mahallelerimizde çalışma yaptık. Sarıgöl ilçemizde de Baharlar, Dindarlı, Güneydamları ve Yukarıkoçaklar mahallerimizin altyapı çalışmalarını tamamladık. Şeyhdavutlar mahallemizde de birkaç gün içinde çalışmaları başlatıyoruz. Burada Necati Başkanım dışında Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Selendi, Kula Belediye Başkanlarımız da var. Bizim ortak bir sloganımız var. Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Merkez, Turgutlu, Gördes ve Soma’da bitme aşamasına gelen atık su arıtma tesisi var. 2016 yılında MASKİ Genel Müdürlüğümüz 4 milyon 400 bin liralık yatırım yapmış ilçemize. Bu yıl hedefimiz ne kadar biliyor musunuz? Tam 47 milyon 747 bin lira. Çünkü Sarıgöl, Sarıgöl’de yaşayan kardeşlerim daha temiz bir çevrede, daha güzel bir ortamda yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. Helali hoş olsun.”
Sarıgöl Gençlik Merkezi Yükseliyor
Sarıgöl’de yaşayan gençlere söz verdikleri gençlik merkezinin ilerlediğini belirten Başkan Ergün, “Sarıgöl gençliğine bir sözümüz vardı. Onlar cumhuriyetimizin teminatı, vatanımızın koruyucuları. Ne demiştik, gençlerimize güzel bir gençlik merkezi kazandıracağız demiştik. Bugün Allah’ın izniyle temelini atmış olacağız sembolik olarak ama çalışma güzel bir şekilde ilerliyor. 3 bin 569 metrekarelik inşaat alanında yer alan Gençlik Merkezi’nde, 150 kişilik konferans salonu, fitness salonu, müzik stüdyosu, kütüphane, kafeterya, derslikler, el sanatları, dans atölyeleri ve sergi holü yer alıyor. 1 hafta sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlayacağız. Gençlerimizin bayramında gençlerimize en güzel armağanı vermiş oluyoruz. Hayırlı olsun. İnşallah kısa zamanda tamamlayıp, gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
Pazaryeri Bitecek Meydan Başlayacak
Sarıgöl’e kapalı otopark ve pazaryerini kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını da ifade eden Başkan Ergün, “Bir sözümüz daha vardı. O da ilçemize güzel bir kapalı otopark ve pazaryeri yapacağımızdı. Çok şükür bunun da çalışması başladı. 5 bin 523 metrekarelik inşaat alanına sahip ve 2 kattan oluşacak bu önemli projemizde, 250 tezgahlık kapalı pazaryeri, belediye hizmet binası, dükkanlar ve yaklaşık 120 araçlık otopark yer alacak. Şimdiden hayırlı olsun. Pazaryeri bitince mevcut pazaryerinin kurulduğu yere de güzel bir kent meydanı projemiz de hazır. Pazarcı esnafımızı ve Sarıgöllü hemşerilerimizi mağdur etmemek adına, bu projeye başlamak için yeni pazaryerinin bitmesini bekliyoruz. Pazaryerimiz bitince Kent Meydanı projesine hemen başlayacağız. Sarıgöl şaha kalkacak şaha” diye konuştu.
“Sarıgöl çok daha iyisini hak ediyor”
Törende Karacaali, Alemşahlı ve Çimentepe mahallelerinin düğün salonlarının da temelini atıyor olduklarını aktaran Başkan Ergün, “Bu mahallelerimiz de artık düğünleri, toplantıları ve özel organizasyonları için uzaklara gitmeyecek. Kendi mahallelerinde, gönül rahatlığıyla düğünlerini yapacaklar. Gözünüz aydın diyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı ve yapacağı yatırımın miktarından bahsettik. Büyükşehir Belediyemiz Sarıgöl’de ne kadar yatırım yaptı biliyor musunuz? Bugüne kadar asfaltından parke taşına, düğün salonlarından gençlik merkezine, parklardan cadde aydınlatmalarına kadar aklınıza gelen tüm hizmetlerimiz 64 milyon 300 bin liraya ulaştı. Yeter mi, yetmez. Çünkü benim Sarıgöllü hemşerim çok daha fazlasını, çok daha güzelini hak ediyor. İnşallah projelendirdiğimiz ve planladığımız hizmetlerle bir 7 milyon 625 bin liralık daha yatırım yapacağımızın müjdesini vermiş olayım” dedi.
“Sevdiğim şehre hizmet ediyorum”
Asfalt sezonunun başlamak üzere olduğunu ve ihtiyaç duyulan her noktada Sarıgöl Belediyesi ile birlikte hep sahada olacaklarını vurgulayan Başkan Ergün, ilçeye yapılacak olan yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi: “Sarıgöl’ümüze kazandıracağımız Oto Terminal binasının kamulaştırma işlemlerini bitirdik. Toplam 6 parselden oluşan 19 bin 500 metrekarelik alanı kamulaştırdık. Bunun toplam bedeli 1 milyon 600 bin lira. Allah nasip ederse en kısa zamanda terminal inşaatını da başlatacağız. Sarıgöl’ümüzün revizyon ve ilave imar planları da yaklaşık 500 bin lira bedelle büyükşehir belediyemizce hazırlandı ve ihalesi yapıldı. En kısa zamanda onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine sunulacak. Sarıgöllü kardeşlerimin yaşadığı şehirde mutlu olması için Manisa Büyükşehir Belediyesi yanınızda. Bunu iyi bilmenizi istiyorum. Ben Sarıgöl’ü ve Sarıgöl’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı oy versin ya da vermesin çok seviyorum. Manisa’yı seviyorum. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki, sevdiğim şehre, sevdiğim insanlara hizmet etme şansını bizlere nasip etti. O açıdan biz siyaset değil, hizmet yapmaya devam edeceğiz. Bu böyle biline…”
Maden Şehitlerini Andı, Anneler Günü’nü Kutladı
Soma’da meydana gelen elim maden faciasında hayatlarını kaybeden maden şehitlerini anan Başkan Ergün, şunları söyledi: “Mayıs ayı, hepimizi derinden sarsan Soma’da meydana gelen elim facianın yıldönümü. 13 Mayıs 2014’te meydana gelen elim maden faciasında tam 301 kardeşimizi cenneti ala’ya uğurladık. Bu vesileyle 301 maden emekçisi şehidimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Pazar günü peygamberimizin cennetle müjdelediği kıymetli analarımızın Anneler Günü’nü kutlayacağız. Sarıgöllü kadınlarımız, annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, ellerinden öpüyorum. Yine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin dirilişini başlattığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutlayacağız. Cumhuriyetimizin kurulması, milletimizin özgürlüğü için kanlarını döken, hayatlarını feda eden kahraman atalarımızı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyor, tüm ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bir kez daha aynı şevk ve heyecanla ne mutlu Türküm diyene diyoruz.”
Hayırlı Olsun
Sarıgöllülerin Ramazan ayını da kutlayan Başkan Ergün, “Bu ayın son haftasında Allah’ın izniyle 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına inşallah kavuşmuş olacağız. Birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecek bu mübarek ayın ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin Allah katında kabul olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla ve muhabbetle selamlıyor, törenimize katılan tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler milletin hizmetkarıyız. Sarıgöl’ümüze, Manisa’mıza hizmet sevdamız hiç bitmeyecek. Bu vesileyle açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız tüm hizmetlerin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Coşku Kurdele Kesimiyle Katlandı
Konuşmaların ardından sahneye gelen Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çeşitli hediyeler takdim etti. İlçeye bağlı Dadağlı Mahallesi’ne düğün salonu yapılması için arsasını bağışlayan hayırsever Metin Nişancı’ya da Başkan Ergün ve Necati Selçuk tarafından hediye ve plaket takdim edildi. Mahallelerine yapılan sayısız hizmetler nedeniyle büyük coşku yaşayan mahalle muhtarları da sahneye gelerek, Başkan Ergün’e ve Başkan Selçuk’a çiçek ve hediyeler takdim ettiler. Hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından 22 hizmetin açılışı ve 6 hizmetin temeli için okunan duaların ve kesilen kurbanın akabinde temsili kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu