Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.05.2017 13:01

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Stratejik Araştırmalar Derneği arasında ‘Yaşlılara Yönelik Fiziksel Aktivitelerin Sağlık Maliyetlerinin Azaltılmasındaki Etkisi Projesi’ isimli sağlık protokolü imzalandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergun Aksoy, Manisa Celal Bayar Üniversitesi adına Prof. Dr. Turan Gündüz ve Okutman Kenan Tozak, Manisa Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüriyet Bilge arasında imzalandı.
Başarılı Olursa AB Projesi Olacak
4 ay sürecek olan proje kapsamında Manisa Huzur Evi Vakfı Abdurrahim Ot Suphi Egemen İktisadi İşletmesi’nde kalan ve spor yapmaları açısından sağlık engeli olmayan 65 yaş üstü bireylere uzmanlar eşliğinde spor aktiviteleri yaptırılacak. Aktivite öncesinde sağlık kontrolünden geçirilen ve kullandıkları ilaçlar kayıt altına alınan bireyler, aktivite ardından yeniden sağlık kontrolünden geçirilecek. Bireylerde ortaya çıkan gelişmeler değerlendirilecek. Proje kapsamında yaşlıların sağlık durumları ve kullandıkları ilaçlar kontrol edilerek kullanılan ilaçlarda azalma olup olmadığı, sağlık durumlarının daha iyi olup olmadığı kontrol edilecek. Proje başarıya ulaşması durumunda Avrupa Birliği Projesi olarak yeniden düzenlenerek sunulacak.
“Gençlere ve yaşlılara sahip çıkmak görevimiz”
Projeyle ilgili olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, belediye hizmetlerinin illa bir şehrin alt ve üst yapısı ile birlikte diğer hizmetleri yapmak olmadığını gençlere ve yaşlılara da sahip çıkmak olduğuna dikkat çekerek, “Gençlerimize kültürel etkinliklerle sahip çıkıyoruz ve MABEM’ler aracılığı ile eğitimlerine katkı veriyoruz. Ancak yaşlı nüfusumuz artış gösteriyor. Bu anlaşmamız belediyemize bağlı huzurevinde ikamet eden ve bakmakla yükümlü olduğumuz yaşlılarımızın fiziksel aktiviteleriyle birlikte sağlıklı yaşam şartlarını oluşturmayı kapsıyor” dedi.
“Bilim dünyasına da faydalı olacak”
Manisa Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüriyet Bilge, projenin bilim dünyasına da faydasının olacağına dikkati çekerek, proje kapsamında Tıp Fakültesi’nden öğretim üyelerinin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan öğretim üyeleri, Maliye bölümünden ve konunun uzmanlarından yaşlı bakım uzmanlarının ortak bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Bilge, projedeki amaçlarının yaşlıların fiziksel aktivitelerini arttırarak sağlık harcamalarında bir düşüş olup olmayacağının belirlenmesi olduğunu kaydetti.
“Koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmeli”
Sağlık harcamalarının da ekonomiye olumsuz bir şekilde yansıdığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Koruyucu sağlık hizmetlerine ülkemizde daha çok önem verilmeli. Vatandaşlarımızın hastaneye gitmeden önce sağlıklarını korumak lazım. Koruyucu sağlık hizmetleri daha ekonomik bir sağlık yatırımı. Tedavi edici sağlık hizmetleri daha pahalı. Biz bu kapsamda karınca kararınca bu çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu