Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.06.2011 19:12

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Arda Mahallesi’ni ziyaret ederek, Manisa Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arda Mahallesi sakinleri ve 45 Gençlik Tarzanlar Taraftar Grubu tarafından havai fişekler ve konfetilerle karşılanan Başkan Ergün, “Manisa’nın hizmet girmeyen değil mahallesi, sokağını bile bırakmayacağız” dedi.

Arda Mahallesi ziyaretinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Maliye eski Bakanı ve MHP Manisa Milletvekili Adayı Sümer Oral, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Manisa Milletvekili Adayı Hüseyin Tanrısevsin, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri eşlik etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e büyük ilgi gösteren Arda Mahallesi sakinleri ve 45 Gençlik Tarzanlar Taraftar Grubu, meşaleler, havai fişekler ve konfetilerle Başkan Ergün’ü karşıladı. Taraftar Grubu Başkanı Murat Yürük, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Türk Bayrağı hediye ederek, Manisa’da Nurlupınar’da yaşanan bayrak indirme krizinin kendilerini oldukça üzdüğünü ifade etti.

Manisa Belediyesi’ni Ayağa Kaldırdık

Sevgi Kıraathanesi önünde toplanan yüzlerce Arda Mahallesi sakinine seslenen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin çalışmaları, projeleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Konuşmaları sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi olarak kentimizi sosyal ve kültürel alanda en üst seviyelere çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Geldiğimiz noktada yaptığımız çalışmaların tamamlandığı bölgelerde gelen teşekkürler, halkımızın gözlerindeki ışık bizlerin ne kadar doğru işler yaptığını gösteriyor. Bundan 26 ay önce ağır borç yüküyle aldığımız Manisa Belediyesi’ni bugün ayağa kaldırarak, koşabilir vaziyete getirdik” dedi.

Yaşanabilir Bir Kent İnşa Ediyoruz

Manisa’yı yaşanabilir, nefes alınabilir bir kent haline getirebilmek için kentin 45 ayrı noktasında çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmalar esnasında da zaman zaman vatandaşların yaşanan tozdan dolayı üzüldüğünü belirten Başkan Ergün, gösterilecek kısa bir sabır sonucunda ortaya güzel çalışmaların çıktığına işaret etti. Yağmur suyu drenajlarından kaldırımlara, yeşil kuşak çalışmasından asfaltlamaya kadar birçok eksiğin giderilmesini ve bunların sonlandırılmasını istediklerini belirten Başkan Ergün, “Yaşanabilir bir kent inşa ediyoruz. Bu çalışmalarımız 57 mahallenin tamamına yayılacak ve Manisa adına yakışır bir görünüme kavuşacak” dedi.

Hedefimiz 250 Bin Ton Asfaltlama

Kaldırım ve yağmur suyu hatları çalışmalarının bittiği noktalarda hızla asfaltlama çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, Alaybey, Şehitler, Dilşeker, İbrahim Çelebi, Mimar Sinan, Uzunyol Caddesi bölgelerinde asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını vurguladı. Devlet Malzeme Ofisi’ne parasını peşin olarak yatırdıkları yeni asfaltlama makinesinin de 15 gün içerisinde geleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Başkan Ergün, bu makinenin de filoya dahil olmasıyla birlikte geçmiş yıllarda 140 bin ton olan asfalt rekorunu 250 bin tona çıkarmaya hedeflediklerini dile getirdi.

Araç Satın Alarak Belediyemize Kar Ettirdik

Manisa Belediyesi’nde geçmiş dönemde kiralama usulüyle yapılan taşıma hizmetlerini kendi dönemlerinde sonlandırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, uçuk rakamlarla kiralanan araç hizmetlerini durdurarak, Manisa Belediyesi’ni ciddi oranda kar ettirdiklerini ifade etti. Yalnızca araç havuzunda geçmiş dönemde 50 aracın hizmet verdiğini ve bunun 750 bin TL aylık gider yazdığını örnek gösteren Ergün, kendi dönemlerinde 10 tane havuz aracıyla aynı hizmetin yürütüldüğünü ve bunun maliyetinin de 350 bin TL olduğunu söyledi. Başkan Ergün, bu rakamın satın alınan araçların aylık taksitleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Büyük Projelerle Yepyeni Bir Manisa

Güzelyurt Mahallesi Kent Parkı, Yeni Otogar, Yeni Manisa Belediyesi Hizmet Binası, Yeni Şantiye, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Malta Parkı, Çınarlı Kahve, 2 bin araçlık kapalı otopark gibi büyük projelerin bir kısmının bittiğini, bir kısmının bitme aşamasında olduğunu, bir kısmının da prosedürlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Ergün, “Bu büyük projelerle yepyeni bir Manisa oluşturuyoruz. Bizim için Arda Mahallesi de, Ahmet Bedevi Mahallesi de eşittir. Ayrım yapmadan bütünsel güzelliği sağlamayı kendimize görev edindik. Manisa’da yaptığımız çalışmalarla kentimizin birçok noktası gündüz başka güzel, gece başka güzel oldu” dedi.

Manisaspor Sevdamız

45 Gençlik Taraftar Grubu’nun Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilgili tezahüratlarına da yanıt veren Başkan Ergün, “Manisaspor bizim sevdamız. Bu sevda bitmez. Gönlümüz her zaman takımımızın yanındadır. Nasıl ki Manisaspor Başkanlığı yaptığım dönemde insanları mutlu ettiysem, Belediye Başkanlığım döneminde de yine hedefim aynıdır. Manisa’mızı devler ligine taşımanın çaba ve gayreti içindeyiz” dedi. Başkan Ergün, konuşmasını tamamlamasının ardından yine alkışlar ve tezahüratlarla uğurlandı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu