Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.08.2017 09:13

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören, LYS-YGS ile TEOG’da dereceye giren ve başarı gösteren öğrenciler Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ödüllendirildi. Öğrencilere tek tek ödüllerini takdim eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, LYS-YGS’de bu yıl yüzde 98 başarı oranının yakalandığını belirterek, “Bu tablodan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler LYS-YGS ve TEOG’da bu yıl da üstün başarı gösterdi. Manisa’yı Manisalıları gururlandıran öğrencilerden LYS-YGS döneminde 4 bin 840 öğrenciden 4 bin 720’si başarı gösterirken, TEOG’da da 2 bin 438 öğrencinin tamamı istedikleri liselere yerleşti. Manisa’nın gururu olan öğrenciler için Kültür Merkezi Lale Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse, Kültür Daire Başkanı Ergün Aksoy, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, öğrenci velileri ile MABEM yetkilileri katıldı.
Başkan Ergün’e teşekkür ettiler
Programda ilk olarak öğrenci velileri adına Arslan Türkeli söz aldı. Çok zor bir sınav döneminin geride bırakıldığını belirten Türkeli, “Tüm öğretmenlerimiz bu süreçte çocuklarımıza inanılmaz destek vererek, sınavlarda başarılı olmalarına yardımcı oldular. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım. İyi ki varsınız. İyi ki biz Manisalıların Belediye Başkanısınız. Size eğitime verdiğiniz desteklerden dolayı ve hizmetlerden teşekkür ediyoruz ve her daim Manisa’nın Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz” dedi. Öğrenciler adına söz alan Pelin Yavuz ise, “Saatlerini ve günlerini öğrenciler için harcan öğretmenler için karşılaşmak bizler için bir şanstı. Bu zorlu süreçte yanımda olan aileme, MABEM ailesinin kıymetli öğretmenleri ve idarecilerine, tüm imkanlarla bizi hayata hazırlamaktan vazgeçmedikleri için teşekkür ediyorum. Muhteşem kadrosuyla MABEM’e 17 ilçede can veren, bizler için eğitim seferberliği başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ergün Aksoy da yaptığı konuşmasında MABEM’in başarılarıyla ilgili istatistiki bilgiler verdi. Daire Başkanı Aksoy, Başkan Ergün’e eğitim sağladığı desteklerden dolayı da teşekkürlerini iletti.
Başarı oranı yüzde 98’e çıktı
MABEM’in yeni bir başarı töreninde daha olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Ekim 2007’de faaliyete geçmiş olan ve göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana üzerine koyarak çıtasını her geçen gün yükselttiğimiz MABEM, bugün itibariyle 17 ilçemizde gençlerimizin koyduğu hedeflere önemli katkı sağlayan tam bir eğitim yuvası haline geldi. İki yıl önce 151 derslik ve 256 öğretmenle tam 6 bin 100 öğrenciye eğitim vermiştik. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı LYS sonrası yerleştirme başarımız yüzde 95’ken 2015-2016 eğitim öğretim yılında başarımız yüzde 97’ye çıktı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında 152 derslikte 257 öğretmen kadromuzla 7 bin 470 öğrencimize eğitim verdik. Bugün itibariyle 2016-2017 eğitim öğretim yılının sonunda LYS sonrası yerleştirme başarımız yüzde 98’e çıktı. Bu tablodan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.
Geleceğimizin teminatları gençlerimiz
Geride kalan LYS-YGS döneminde 4 bin 840 öğrenciden 4 bin 720’sinin başarı gösterdiğini söyleyen Başkan Ergün, “TEOG’da da 2 bin 438 öğrencimizin tamamı istedikleri liselere yerleşme başarısı gösterdi. Bunlar nasıl oldu? Eğitim Merkezlerimizde öğretmen ve idarecilerimiz öğrencilerimize; zengin içerikli doküman ve yayınları temin edip, öğrenci başarı takip analizleri ve veli bilgilendirme programları yapıyor. Aylık ve seri denemelerin uygulanması, öğrenci seviye gruplarına göre eğitim uygulaması, soru çözüm saatleri ve etütleri de yine MABEM’lerimizde yapılıyor. Eğitim öğretim süreci içerisinde yapılan; stres kontrol, bireylerin eğitimdeki rolü, başarı ve motivasyon seminerleri; meslek tanıtımları gibi çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla öğrencilerimizin motivasyonlarını da üst seviyede tutmaya gayret ediyoruz. Ayrıca TEOG ve YGS-LYS sonuçları sonrasında rehberlik hizmeti vererek öğrencilerimizin uygun lise ve üniversitelere yerleşmelerine destek oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki, geleceğimizin teminatları çocuklarımız ve gençlerimizdir. Çünkü biliyoruz ki, iyi eğitim almış olan genç beyinler, ülkemizin geleceğinin garantisidir. Çünkü biliyoruz ki, ağaç yaşken eğilmelidir” diye konuştu.
Gözlerinizdeki ışıltı bize güç veriyor
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Ergün, “LYS-YGS’nin yanı sıra TEOG’da da kalitesini gösteren eğitim kurumlarımızda, verdiğimiz eğitimin yanı sıra vatanını ve milletini seven bireyler yerleştirmeyi kendimize ilke edindik. Ailesine, vatanına ve milletine saygılı nesiller yetiştirmek için 17 ilçemizde hayata geçirdiğimiz MABEM kurslarımızda başarı çizgimizi sürekli olarak arttıracağımızdan şüphem yoktur. Bizlere güvenen ve inanan öğrencilerimiz ve velileriyle; özveriyle görevlerini yapan öğretmen ve idarecilerimizle MABEM, büyük bir aile oldu. Gençlerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve sizlerin gözlerindeki ışıltı, bizlere güç veren yegâne kaynaktır” dedi.
Çocuklarımızın eğitimlerine desteğimiz sürecek
Elde edilen başarılarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Ergün, “Bizlere güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için siz değerli velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşmanın yolunun eğitim ve çalışmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu doğrultuda gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimlerine desteğimizi arttırarak devam ettireceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.
Tüm öğrencileri ödüllendirdi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından başarı gösteren öğrencilere tek tek hediyelerini takdim etti. İlk olarak TEOG’da başarı gösteren öğrencilerin ödüllerini veren Başkan Ergün, LYS-YGS’de başarılı olan öğrencileri de ödüllendirmesinin ardından öğrenciler, veliler ve MABEM idarecileri ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu