Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.09.2017 13:53

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de yapılan yatırımlar ve devam eden projeler Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya tarafından yerinde incelendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde sürdürdüğü yatırımlar ve devam eden projeler tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Salihli ziyaretinde devam eden yatırımları ve projeleri yerinde inceledi. Yalçınkaya’ya Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay eşlik etti.

Prestij caddelerinde çalışmalar devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Salihli’de ilk olarak yapımı devam eden MABEM binasında incelemede bulundu. MABEM incelemesi ardından Yalçınkaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Salihli’nin prestij caddelerinden biri olacak Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaları inceledi. MASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarını inceleyen Yalçınkaya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yalçınkaya ve beraberindeki heyet daha sonra Salihli’nin bir başka prestij caddesi olması için çalışmaların yapıldığı Avar Caddesi’nde incelemede bulundu. İki cadde üzerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Avar Caddesi’nde ve Atatürk Caddesi’ndeki iki projenin mimarı Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür ediyoruz. Projeleri hazırlayıp bize getirmişlerdi, bizlerde yapım ihalesine çıktık. Avar caddesinde içme suyu problemi vardı bu sorunu aştık, sonrasında yapım çalışmasına başladık. Şu anda 2,7 kilometrelik bölümün 2 kilometresinde tesviye çalışması tamamlandı. Betonlama, hasır beton ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. 2 aylık süre içinde Avar caddesindeki bütün çalışmanın biteceğini tahmin ediyorum. Çalışmalar sırasında çevreye bir takım rahatsızlığımız oluyor, toz, toprak oluyor, esnaf ve vatandaşlar mağdur oluyor. Ama çalışmalar bittiği zaman çok güzel bir projenin, caddenin içinde olunca onların da mutlu olacağını düşünüyorum. Esnafların işyerlerinin ve konutlarının değeri de artacak güzel bir ortamda yaşayacaklar. Şüheda Caddesi’nde de MASKİ tarafından yürütülen yağmur suyu çalışmaları var. Bu çalışmalar hızla devam ediyor. Şüheda ve Atatürk Caddesi üzerindeki çalışmaların 5-6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Biz Şüheda’daki çalışmaların tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Orada da vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu orman çocukların ormanı olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Salihli Gümüşçayı’nı yeniden tasarlayarak geleceğe taşıyacak çalışmaları içeren projesinde çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Yıl boyu gece ve gündüz yaşayan bir Gümüşçayı hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeşilin doğasıyla yeni bir dünya oluşturmayı amaçladığı projeyi Aytaç Yalçınkaya yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yalçınkaya, Başkan Kayda ve Gençoğlu, projeyi kağıt üzerinde inceleyerek yapılan çalışmaların durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Kapalı Otopark, Pazaryeri ve Bedesten Çarşı projesindeki çalışmaları inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Aytaç Yalçınkaya, yapılan yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Yalçınkaya, “Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte Salihli’de devam eden projeleri yerinde inceleyelim istedik. Gördüğümüz üzere proje çalışmaları hızlı bir şekilde yürüyor. Daha da hızlanması için hem şantiye şefleriyle hem kontrol teşkilatımızla istişarelerde bulunduk. Gümüşçayı projemiz yüzde 50 seviyesinde. Prestij caddelerinde MASKİ’nin yağmur suyu ve kanal çalışmaları devam ediyor. Kapalı Otopark, Pazaryeri ve Bedesten Çarşı projesinde yüzde 50 seviyesine geldik. Bütün projelerimizin en geç 2018 yazına biteceği gözüküyor. Bu da Salihli’de verdiğimiz her sözün yerine gelmesi anlamını taşıyor. Her şey bir hamlede tamamlanamıyor. Terminal alanına geldi sıra. Bu alan ile ilgili kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. Proje çalışmalarına başladık. Şu an pazaryerinin belediye tarafına doğru olan kısmı terminal alanı olarak kullanılıyor. Burayı da 2019’a kadar taşıyıp kent meydanını bir bütün haline getirmek en büyük hedefimiz. Salihli’de verdiğimiz sözleri Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile beraber Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla yerine getirdik gibi gözüküyor. Bunun gururunu taşıyoruz hep birlikte” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu