Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.12.2017 16:29

Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Özel Sekiz Eylül Hastanesi hekimlerinin katılımlarıyla bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda alanında uzman hekimler tarafından uyku bozuklukları ve obezitenin nedenleri, tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sosyal etkinliklerinin yanı sıra düzenlediği seminerler de vatandaşları bilinçlendiriyor. Bu kapsamda Özel Sekiz Eylül Hastanesi hekimleri tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde uyku bozuklukları ve obezite üzerine bilinçlendirme semineri düzenlendi. Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen semineri Celal Bayar Üniversitesi hemşirelik bölümü öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş takip etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Genel Cerrah Op. Dr. İbrahim Karataş yaptı.
Gelişmiş toplumların hastalığıdır
Obezitenin gelişmiş toplumların hastalığı olduğunu belirten Karataş, ”Obezitenin en büyük nedenlerinden biri bebeklik çağındaki beslenme şekilleridir. Türkiye’de erkeklerin yaklaşık yüzde 21’i, kadınların ise yüzde 41’i obezitedir” dedi.
Obeziteye bağlı pek çok hastalık beliriyor
Karataş’ın ardından söz alan Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Ersoy da, obeziteye bağlı pek çok hastalığın belirdiğini belirterek bunlardan birinin uyku apnesi olduğunu ifade etti. Ersoy, ayrıca uyku apnesi sonrası vücudumuzda neler olduğunu hakkında ve uyku apnesi riskini arttıran etkenler konusunda da bilgi verdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu