27.02.2018 11:12

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi’nde açtığı programlama dili kursları ile geleceğin programcılarını yetiştiriyor. 12-15 yaş arasındaki öğrenciler; geliştirdikleri bilgisayar oyunları, basit yazılımlı robotlar, komutlara duyarlı hassas mekanizmalar ile geleceğe güvenle bakmamız için bizlere cesaret veriyor.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde açılan ‘Geleceğin Programcıları’ sınıfı ile 12-15 arasındaki yaklaşık 25 öğrenci, programlama dilini öğreniyor. Yaklaşık 3 buçuk aydır devam eden kurslar sayesinde, öğrenciler ileride birçok alanda hakim rol üstlenecek olan robotik mekanizmalar hakkında öngörü sahibi oluyor. Bunun yanı sıra geliştirdikleri bilgisayar oyunları, basit yazılımlı robotlar, komutlara duyarlı mekanizmalar da, aldıkları eğitimin bir ürünü olarak sergileniyor.
Programlama Dili Kurslarına Kayıtlar Devam Ediyor
Programlama dili kurslarının yaklaşık 3 buçuk aydır devam ettiğini belirten Atatürk Gençlik Merkezi Kurs Planlama Merkezi Sorumlusu Ahmet Kaplan, 12-15 yaş arası, programlama konusunda merakı olan ve bu konuda kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerin istedikleri zaman kayıt olabileceklerini söyledi. Kaplan, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak ve programlama dilini öğretmek amacıyla hayat geçirilen kursların ücretsiz olduğunu da vurguladı.