Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.03.2018 13:16

Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV ve ETV ekranlarından yayınlanan ‘Gündem Özel’ programına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Eski Garaj Yeni Proje ve Perşembe Pazarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eski Garaj Yeni Proje’ye start verilebilmesi için Perşembe Pazarının taşınması gerektiğini belirten Başkan Ergün, trafik keşmekeşliğinin oluşmaması için en uygun alanın yeni yapılan Devlet Bahçeli kavşağından Barbaros’a giden 25 metrelik bulvar olduğunu söyleyen Başkan Ergün, bölgenin sağlı-sollu bir şekilde 750-800 tezgahın çok rahat bir şekilde konabileceği, şehrin trafikten hiçbir şekilde etkilenmeyeceği ve araçların park yapabileceği bir alan olduğunu sözlerine ekledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV ve ETV ekranlarında Erdinç Yumrukaya’nın sunumuyla yayınlanan ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından bir tanesi olan Eski Garaj Yeni Projeden de bahseden Başkan Ergün, “Eski garaj yeni proje adını verdiğimiz, içerisinde Belediye hizmet binası, ofis, meclis salonu, kültür merkezi binamız içerisinde kütüphane, gençlik merkezi, bin tezgahlık yeni modern ve üstü açılır kapanır pazaryeri, kafeteryaları, iç bahçe, iki adet 200 kişilik düz zeminli çok amaçlı salon, bin 200 kişilik büyük bir salonu içerisinde barındırıyor. Böyle bir salon zaten bugüne kadar Manisa’da yapılmamış. Ayrıca 600 kişi kapasiteli büyük bir tiyatro salonu, iki adet 200’er kişilik sinema salonu, kent vitrini dediğimiz, doğal ışıkla yaşayan ve iç bahçelere açılan fuaye alanları ve sanat galerileri yer alıyor. Çarşı ve etkinlik alanları, Manisa’nın en büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark sorununa neşter vuracak bin 500 araçlık otopark, konserlerin de yapılabileceği büyük bir meydan, insanların piknik dahi yapabileceği koruya sahip bir mekan olacak. Tamamen komplike büyük bir proje. İçinde yok yok. Büyük bir yatırım. Maliyet itibariyle de yüksek bir maliyet ama Manisa’nın herhalde 50 sene ihtiyacını karşılayacak. Bu projeyi de Türkiye’nin en iyi, dünyada sayılı projelere imza atmış Emre Arolat tarafından çizildi. Prestijli bir proje” dedi.
İhalesi ve Yer Teslimi Yapıldı”
Projenin ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Ancak şu anda mevcut alan içerisinde kurulu durumda olan pazaryerimiz var. İnşaatın başlayabilmesi için de pazaryerinin taşınması gerekiyor. Bu konuda Pazarcılar Odası Başkanımız, Esnaf Odaları Birlik Başkanımız ve Şehzadeler Belediye Başkanımızla görüşmeler yapılıyor. Çeşitli fikirler ortaya atılıyor. Pazaryeri kurulma yetkisinin Şehzadeler Belediyesi’nde olması sebebiyle onların UKOME’ye görüş bildirmesi gerekiyor. Pazarcılar Odası’nın seçiminden önce Halim Bey’i ziyarete gittiğimde orada da konu açılmıştı. Ben de bir fikir iletmiştim. Birinci tercih Kumludere Caddesiydi. Bizim geçtiğimiz dönem havuzlarıyla, ışıklandırmalarıyla yaptığımız o güzergahta pazarın kurulması düşünülmüştü, daha sonra Öğretmenevinin arkasındaki evlerin orada Peker Mahallesi’nde kurulması gündeme geldi. Böyle bir talep geldi. Biliyorsunuz sadece bir kavşağın kapanmasıyla Manisa trafiğinin hangi noktaya geldiğini konuşmuştuk” diye konuştu.
Yeni Bir Yer Bulunması Lazım
Yaklaşık 3 hafta öncesi Şehzadeler Belediyesi’nin UKOME’ye görüş bildirdiğini dile getiren Başkan Ergün, “Mevcut Mehmetçik Caddesi denilen cadde yani Devlet Bahçeli Kavşağı’ndan istasyona kadar giden caddeyi kapatalım diye UKOME’ye bildirmişler. Bu da o kavşağı yok etmek anlamına gelir. UKOME’de oraya ret vermiş. İkinci bir teklif daha Şehzadeler Belediyesi’nden geldi. Orası da  esnaf odasının bana gelip burası olmaz dedikleri Kumludere Caddesi. Mevcut Sübyan Mektebinden eski garaja kadar olan alan. Oradaki havuzları kapatın, pazara çevirin diyorlar. Tabi şehrin trafiğini düşünen yok. Oradaki araç trafiğinin hangi noktaya gelebileceğinin hesabını yapan yok. Sonuçta bunlar teknik konular. İçerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanlığı’nın, Emniyet Müdürlüğü’nün, Jandarma’nın, İlçe Belediyeleri gibi 17 kurumun temsilcilerinin bulunduğu UKOME’de ikinci yer de reddedildi. Şimdi yeni yer bulunması lazım” diye konuştu.
“Şehrin Trafiğinin Kilitlenmemesi Gerek”
Pazaryeri konusunda mecliste ilk defa söylediği bir alandan bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biraz önce bahsettiğim Devlet Bahçeli kavşağından Barbaros’a giden 25 metrelik bulvar, sağlı-sollu bir şekilde 750-800 tezgahın çok rahat bir şekilde konabileceği, şehrin trafikten hiçbir şekilde etkilenmeyeceği ve araçların park yapabileceği bir alan. Bunu mecliste beyan ettim. Şehzadeler Belediye Başkanımız o bölge bana ait değil, Yunusemre Belediyesi’ne ait dedi. Muhteşem bir genişlik var. Asfaltı da yeni atılıyor. Buraya kurulsun işte. Burası Fatih Mahallesi, altı Barbaros Mahallesi, Hafsa Sultan Mahallesi. Bütün bu mahalleler pazara nereye geliyordu. Şu anki pazaryerine geliyordu. Sonuçta ben hem şehrin içerisinin kilitlenmemesi gerektiğini, yapmış olduğumuz Devlet Bahçeli Kavşağı’nın, İbrahim Gökçen Bulvarı’nın veya Kumludere Caddesi’nin kilitleneceğini ifade ediyorum. İçinden çıkılmaz bir hal alacak. Buraya kurulsun diye bir fikir beyan ettim. Arkadaşlar teknik olarak incelediğinde orasının Yunusemre Belediyesi’ne ait olmayıp, Şehzadeler Belediyesi sınırları içerisinde kaldığını netleştirdiler” dedi.
Proje Bitene Kadar O Bölgede Pazar Kurulabilir
Eski Garaj Yeni Proje bitinceye kadar bu bulvar üzerinde pazarın kurulabileceğini belirten Başkan Ergün, “Araç park yeri konusunda da alanlar mevcut. Burayı teklif edecek olan ilçe belediyesi. Ya da başka bir yeri teklif edecek. Pazar yeri kurma yetkisi kanunen onlarda. Ömer Başkanımız yeni yer bildirecek Pazarcılar odası da oraya geçecek biz de bu projemize başlayacağız. Şu anda müteahhit bekliyor. Pazarcılar odası insanlarımız yukarıdan nasıl yürüyecek diyerek gitmek istemiyorlar. Ama şehrimizi düşünüyorsak, artı Peker Mahallesi’ni de tekrar söyleyeyim oraya pazar yeri kurulması 600-800 arabanın o bölgeden kaldırılması demek. O araçların hepsi nereye gidecek, ayrıca pazarcılarımızın araçları nereye park edilecek. Oranın trafik keşmekeşliğini düşünün. Trafiği engelleyici faktörlerin devreye sokulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu benim şahsi fikrim. Burası da mevcut pazardan 100 metre aşağısı. Yıllarca Barbaros’taki, Kuşlubahçe’deki insanlarımız yukarı pazara gitti. Hafsa Sultan, Fatih, Cumhuriyet Mahallesi gitti. Bu mahallelerin şimdi daha yakınına geliyor” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu