Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.05.2018 15:44

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milletvekilliği aday adaylığı dolayısıyla Gökhan Karaçoban’ın belediye başkanlığından istifa etmesinin ardından, Alaşehir Belediye Meclis Üyelerinin tamamının oylarını alarak Alaşehir Belediye Başkanı seçilen Ali Uçak’ın görevi devralma törenine katıldı. Görev değişim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a yeni görevinde başarılar dilerken; bundan sonraki süreçte de aynı heyecan, aynı şevkle omuz omuza vererek, güç birliği içerisinde Alaşehir’e proje ve yatırımlarını kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Alaşehir Belediyesi, yeni belediye başkanı Ali Uçak’a merhaba dedi. Uçak, Alaşehir Belediye Meclisi’nde üyelerin tamamının oylarını alarak Alaşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Bu seçimlerin ardından Alaşehir’de görev değişim töreni gerçekleştirildi. Alaşehir’deki görev değişim törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, MHP'den 27.Dönem Milletvekili Aday Adayı Nurullah Savaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Genç, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediyesi MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ile Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Balaban, MHP İlçe Başkanları, MHP Kadın Kolları, meclis üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Ergün ve Heyetine Coşkulu Karşılama
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyeti, Alaşehir’de büyük bir coşkuyla karşılandı. Ergün’ün alana gelişinde atlı birlik ve seymen ekibi eşlik ederken, vatandaşlar da alkışlarla tempo tuttu. Alaşehir Belediyesi önünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Alaşehir heyeti çiçeklerle karşılarken, Başkan Ergün’de tüm vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Başkan Ali Uçak, “Sizlerin Desteğiyle Dağları Ova Yapacağız”
Alaşehir Belediyesi’ndeki görev değişim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Alaşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Ali Uçak bir konuşma yaptı. Besmele çekerek konuşmasına başlayan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, “Alaşehir, Büyükşehir’in bahçesidir. Sayın Büyük Başkanımızın adına söz veriyorum, Alaşehir, Büyükşehir’in bir parçasıdır. Önemli ve özel bir gün bugün. Hepimizin 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, abim Cengiz Ergün’e ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Benim ve hemşerilerimizin size çok ihtiyacı var. Siz yanımızda oldukça Alaşehir’in tüm sorunlarını çözeceğiz. Bugünden itibaren sizlerin de desteğiyle çok çalışacağız, uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz. Desteklerinizle dağları, ova yapacağız. Alaşehir için hizmet seferberliği başlatıp, tüm sorunları çözeceğiz. Bu zorlu süreçte desteklerinden dolayı aileme ve siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene !” diye konuştu.  Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ın konuşmasının ardından sahneye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uçak’a Kuran-ı Kerim ve çiçek takdiminde bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi.
Alaşehir’de Yeni Bir Başlangıç, Yeni Bir Heyecan
Alaşehir Belediyesi’ndeki görev değişim töreninde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaptı. Konukları selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Ergün, “Öncelikle bugün Alaşehir’de olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Alaşehir dün bizimleydi, geçen dönemleydi, bugün bizimle, yarın da yine bizimle olacak inşallah, bundan hiç şüphem yok. Bugün yeni bir başlangıç, bir devir, mutlu bir gün. Partimiz, ülkemiz, şehrimiz, ilçemiz için hayırlara vesile olsun. Allah utandırmasın. Manisa Büyükşehir Belideyisi olarak 17 ilçemizde sizlerin en güzel hizmetleri almanız için canla başla çalıştık ve bunun çabasında olduk. Ziyaretimizde göreve seçilen Ali Uçak kardeşime hayırlı uğurlu olsun demek istedik ve sizlerle hasret gidermek istedik. Huzurlarınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Nasıl ki, yine büyüğümüz abimiz Kadir Daş’dan bu yana Alaşehir olarak destek verdiyseniz, aynı desteği Ali Uçak kardeşime de gerekli desteği vereceğinize inancım tam ve sonsuz.  Biz Alaşehir de de Manisa’da da yan yana omuz omuza çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üzerine basa basa söylüyorum. Bundan kimse şüphe duymasın. Bugüne kadar Alaşehir’imize neler kazandırdıysak, ve hala kazandırmaya devam ediyorsak; Alaşehir’in sorunları bizim sorunumuz, mutluluğu bizim mutluğumuz. Vatandaşımıza hizmet aşkıyla çabalıyoruz. Biz hep bunun sözünü verdik. Bunun uğrunda elimizden gelen çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Vatandaşa hizmet en büyük, mutluluk. Bu anlamda devlette devamlılık esastır anlayışıyla hiçbir hizmeti yarım bırakmadan sizlere ulaştıracağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu. 
Yaklaşan Ramazan Ayını Kutladı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında sayılı günler kalan Ramazan ayına da değindi. Ergün, “Makamların gelip geçici olduğunu, önemli olan yapacağımız güzel hizmetlerle gök kubbede hoş seda bırakmak olduğunu her zaman söyledim. Ali Uçak kardeşimiz olsun, şahsım olsun bu anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz. Alaşehir ekonomisine önemli katkılar sağlayan Ali Uçak, farklı bir alanda da yine Alaşehir’imize ve Manisa’mıza güzel hizmetler verecek. Buna yürekten inandığımı bir kere daha ifade etmek istiyorum. Allah utandırmasın. Bundan 10 gün sonra kavuşacağımız Ramazan ayını da bütün Alaşehir’le kutluyorum. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimizi pekiştirecek mübarek Ramazan ayının ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Devlette Devamlılık Esastır, Bu Düsturla Hizmetlerimiz Devam Edecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de hayata geçirdiği proje yatırım ve hizmetler hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Başkan Cengiz Ergün, “Gençlik merkeziyle, kavşağıyla, yollarıyla, altyapısıyla, modern ulaşımıyla kısacası yenilik ve değişimiyle Alaşehir’imize çok daha güzel hizmetleri elbirliğiyle gönül birliğiyle kazandıracağımızı bilmenizi isterim. 1088 mahalle 17 ilçe 1 buçuk milyona ulaşan insanımızla, 6 bin 600’e ulaşan personel sayısıyla hizmeti sizlere getiriyoruz. Bu hizmetleri sağlık verdikçe rabbim, daha fazlasıyla yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Değerli başkanımın bu kalan 11 aylık süre içerisinde dörtnala koşması lazım. Yeni bir başkan, yeni bir heyecan, yeni bir güç ve ivme. Tabi ki bizde lokomotifi olacağız” diye konuştu.  
Türkçülük Gününü Kutladı
Başkan Cengiz Ergün, “Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü, bu vesileyle değerli Türk büyüklerini ve Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene. Sözlerime son vermeden önce değerli Ali Uçak kardeşime, ailesine ve yakın çevresine sabırlar diliyorum. Sağlık sıhhat içerisinde bu zor işlerin üstesinden geleceğine inanıyorum. Ali Uçak kardeşime destek veren meclis üyelerine ve değerli haziruna teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dualar Eşliğinde Kurban Kesildi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Görev değişim töreni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyetin Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ı makamında ziyaret etmesiyle son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu