Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.06.2011 18:47

MANİSA Çevre Hizmetleri Birliği, 2011 yılının ilk toplantısını, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Develi’de devam eden hukuki problemin çözülmesinin ardından bu bölgeye Avrupa standartlarında bir katı atık bertaraf tesisi yapılacağını söyledi. Başkan Ergün, söz konusu tesisin bölgeye istihdam getireceğini de sözlerine ekledi.

Manisa Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Bakanlar Kurulu’nun 24.11.2010 tarih ve 1064 sayılı kararıyla onanarak, tüzel kişilik kazanan Manisa Çevre Hizmetleri Birliği (MAÇEB), 2011 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı, Koldere, Mütevelli, Halitpaşa, Alibeyli Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi temsilcileri ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan çöp depolama alanının çözümü noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını, gelinen noktada Develi köyünde yaşanan hukuki problemin atlatılması ile ilgili Danıştay’ın nihai kararının beklendiğini dile getirdi.

Modern Bir Tesis Yapılacak

Develi’ye yapılacak olan katı atık depolama alanının alışılageldik vahşi depolama olmayacağını vurgulayan Başkan Ergün, bölgede yapılacak tesisle, çöplerin yakılarak çöp depone alanında muhafaza edileceğini ifade etti. Tesisin hayata geçmesinin bölgenin yaşam koşullarına olumsuz hiçbir etki yapmayacağına da dikkat çeken Başkan Ergün, Develi bölgesine Avrupa standartlarında bir katı atık bertaraf tesisi yapılacağını ve bu tesisin bölgedeki yaşayanlar için istihdam getireceğini kaydetti. Başkan Ergün, konu ile ilgili Develi sakinlerine doğru bir bilgilendirme yapılarak, oradaki vatandaşların endişelerinin giderileceğini söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Kuruldu

Konuşmanın ardından MAÇEB 2011 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Birlik meclisinde ayrıca, plan ve bütçe komisyonu kurularak bu komisyona üye seçimi gerçekleştirildi. Plan ve bütçe komisyonu üyelerinin belirlenmesinin ardından 7 adet birlik encümen üyesi de seçildi. Birlik tüzüğü ile ilgili bazı değişikliklerin ardından toplantıda dilek ve temennilere geçildi. Toplantıya katılan Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, birliğin faaliyetlerinin ve ilerlemenin olumlu yönde devam ettiğini, bu gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu