22.06.2011 18:09

MANİSA, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı Belediyeleri ve İsveç’in Kalmar Belediyesi’nin ortak projesi olan Time Travel (Zaman Yolculuğu) projesi son kez Bimerhane’de gerçekleştirildi. Yabancı konukların da yer aldığı zaman yolculuğunda 1533 yılı kostüm ve ekipmanlarla yeniden canlandırıldı.

Dünya’da 25 ülkenin de içinde bulunduğu Manisa Belediyesi ve İsveç’in Kalmar Belediyesi’nin ortak projesi olan Time Travel (Zaman Yolculuğu) projesi Manisa Bimerhanesi’nde 1533 yılının canlandırılmasıyla sona erdi. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu’nun da katıldığı canlandırmada, 1533 yılı kostümler ve o yıla ait ekipmanlarla gerçeğine uygun bir şekilde günümüze taşındı. Projenin Manisa’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, önümüzdeki yıllarda böyle önemli projelerin içinde yer almaya devam edeceklerini söyledi. Proje çerçevesinde çeşitli eğitim, seminer ve toplantıların da yapıldığını ifade eden Ustamehmetoğlu, “Yabancı konuklarımızla birlikte, Manisa’nın yanı sıra birçok ilden gelen misafirlerimiz burada 1533 yılında hizmet veren hastanede yaşanan olayları sergiliyorlar. Gördüğünüz gibi 1533 yılındaki yaşantı günümüze taşınıyor. Modern eğitim tekniklerinin kullanıldığı projede, geçmişteki bir periyodu, kostümleri ve tüm yaşam şartları gerçeğine uygun olarak canlandırılıyor. Projede yerel tarih, yerel halka yaşayarak öğretme tekniği kullanılıyor” dedi. Öte yandan yapılan canlandırmaların ardından Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri’de bir konser verdi. Gösterilerin ardından üç yıldır devam eden Time Travel (Zaman Yolculuğu) projesi sona erdi.